Je woning verbouwen | stappenplan woning verbouwen

Je woning verbouwen in stappen

huis verbouwen

Een woning verbouwen kost meestal veel tijd en geld. Een woning verbouwen is niet altijd eenvoudig te realiseren. Waar begin je met verbouwen en hoe richt je de verbouwing van je woning in? Het is verstandig om voordat je gaat beginnen met de verbouwing je goed voor te bereiden, je wensen op papier te zetten en een stappenplan te maken. Door middel van een stappenplan te maken en stap voor stap je verbouwing te doen is zo’n grote klus goed te doen.

In het voorbereidend proces ga je kijken wat je precies wilt verbouwen, met welke aannemer je hiervoor wilt samenwerken en/of je de kosten die nodig zijn voor de verbouwing van je woning achter de hand hebt of dat je dat moet lenen. Mocht je saldo dan niet toereikend zijn om de verbouwing in één keer te realiseren, dan is het goed om de stappen in je stappenplan zo in te delen dat het per stap af te ronden is. Je kan dan dus in fasen je hele woning verbouwen en voor elke stap sparen of een financiering regelen. Het voordeel van stap voor stap verbouwen met afgeronde stappen is dat je het financieel gemakkelijker kunt behappen en dat het minder risico’s met zich meeneem.Zo loop je minder kans dat onverwachte kosten allemaal tegelijk komen. Je woning verbouwen op deze manier duurt misschien wat langer maar brengt voor velen toch een stukje rust in een eventuele hectische verbouwing.

Stappenplan woning verbouwen:

Allereerst bepaal je wat je wilt gaan verbouwen en in welke volgorde je dit wilt gaan doen. Maak voor jezelf (en eventueel partner) een duidelijk overzicht waarin je aangeeft wat je allemaal wilt verbouwen of renoveren en waarom je dit wilt. Vervolgens ga je kijken naar wat er realistisch haalbaar is qua het realiseren van je woonwensen. Besef je eventueel dat je niet alles in één keer kan aanpakken, dan is het handig naar de juiste prioriteiten te kijken naar wat functioneel belangrijk is en wat je wily veranderen omdat het bij je woonwensen past. Vanzelfsprekend is het om eerst de functionele taken aan te pakken om vervolgens je woonwensen in te passen. Wat ook goed is om in je achterhoofd te houden bij het verbouwen van je woning is: voegt de verbouwing waarde toe aan mijn woning (en vinden eventuele kopers in de toekomst dat ook?)

Je huis verbouwen financieren:

wanneer je inzichtelijkheid wat je wilt gaan verbouwen, en de juiste prioriteiten hebt gesteld tegen kijken of dit financieel allemaal wel mogelijk is. Om een goed beeld te krijgen van alle kosten kun je her en der een offerte aanvragen, zelf oriënteren en uitzoekwerk verrichten op internet. Wat ben je bijvoorbeeld kwijt aan het inhuren van een aannemer die het verbouwen van je huis realiseert, het materiaal dat je nodig hebt voor het verbouwen van je huis en wat heb je nodig aan apparaten. Op het moment dat je alle kosten bij elkaar opgeteld hebt kun je kijken of dit in één keer of beter per stap te realiseren is. Op het moment dat je spaargeld niet toereikend is kun je kijken naar de mogelijkheden om een financiering voor je huis verbouwen af te sluiten. Geld lenen voor de verbouwing van je woning kan voordelig zijn op het moment dat het de waarde van je woning verhoogt.

Waar je aan begint maak je af:

Als je het verbouwen van je huis netjes hebt ingedeeld in verschillende stappen, dan is het zaak om je aan deze stappen te houden ook al is het verleidelijk om terwijl je nog bezig met stap één aan stap twee te beginnen. Zorg ervoor dat elke stap netjes is afgerond en dat er niets meer hoeft te gebeuren voordat je aan de volgende stap van je woning verbouwen begint. Het voordeel van stap voor stap aanpakken is dat je bijvoorbeeld geen bende in je hele huis hebt maar alleen in een bepaalde ruimte. En als het nodig is om een bepaalde ruimte leeg te krijgen dan kun je die spullen opslaan in een andere ruimte van het huis waar op dat moment geen verbouwing plaatsvindt. Door stap voor stap het verbouwen van je woning af te werken houd je alles in de hand en kun je eventueel inspringen of plannen veranderen op het moment dat er iets eventueel niet naar wens gaat of dat er iets tussendoor komt.

Goede aannemer nodig? Vraag hieronder geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes aan en vergelijk!!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X