Omgevingsvergunning aanvragen | Bouwvergunning nodig?

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen

Omgevingsvergunning aanvragen: Wie een huis wil verbouwen, krijgt te eventueel te maken met een aantal vergunningen en voorschriften voor wonen, ruimte en milieu. Door de invoering van de omgevingsvergunning worden 26 bestaande vergunningen en 1600 bestaande formulieren samengebracht in één vergunning, de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning kan digitaal worden aangevraagd met een digi-d code via omgevingsloket.nl. Automatisch komt deze bij de desbetreffende gemeente terecht die op zijn beurt de aanvraag. Er is op deze manier ook maar één inspraakprocedure en beroepsprocedure. Deze omgevingsvergunning procedure maakt het aanvragen van een bouwvergunning een stuk makkelijker, sneller en goedkoper voor aanvragers.

Huis verbouwen omgevingsvergunning nodig?

Hoe weet ik of ik bij het verbouwen van mijn huis een vergunning nodig heb? De site omgevingsloket.nl heeft een handige vergunningcheck tool door middel van van deze tool kan je eerst kijken of je voor het verbouwplan een vergunning nodig hebt. Als uit de check komt dat je een vergunning nodig hebt dna weet je meteen voor welke onderdelen dit geldt en wordt er daarvoor een aanvraagformulier gemaakt.

Zowel dit formulier als eventueel bijlagen zoals bouwtekeningen kan de aanvrager via de site indienen. Als u deze stappen heeft ondernomen krijgt u vervolgens bericht vanuit de gemeenten waar de verbouwing plaatsvinden over de kosten en besluitvorming. Gemiddeld genomen duurt de reactie op een ingediend formulier met tekeningen zes weken.

Slim verbouwen is duurzaam gaan wonen!

Als je toch al je huis gaat verbouwen kun je meteen alle voordelen meenemen die er te behalen zijn als je je huis gaat verbouwen. Met het verbouwen van je huis kun je eens goed kijken naar de isolatie van je woning bijvoorbeeld de isolatie van je dakkapel. Door hier slimme aanpassingen in te maken scheelt dat al snel in het energieverbruik en dit bespaard natuurlijk weer, want een goed geïsoleerd huis met een zuinige ketel zorgt voor een veel lagere energierekening. Let wel op dat als je huis goed isoleert dat er ook voldoende ventilatie blijft in huis.

Tip: Ook als de kozijnen en ramen (nog) niet aan vervanging toe zijn kan de aanschaf van isolerend glas en nieuwe kozijnen al rendabel zijn. Je bespaart namelijk op het onderhoud en op de stookkosten op deze manier verdient deze investering zichzelf weer terug. ook voor de eventuele verkoop van de woning in de toekomst is dit beter want een energiezuinige woning verkoopt sneller en tegen een betere prijs.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 7 minuten geleden een offerte aangevraagd.X