Kosten huis verbouwen | Wat kost een verbouwing?

Kosten huis verbouwen

Kosten huis verbouwen

De kosten van je huis verbouwen zijn natuurlijk afhankelijk van wat je precies wilt verbouwen in huis. In dit artikel geven we je inzicht in de kosten van een gemiddelde verbouwing.

Wanneer je voor een grote verbouwing staat, raden we je aan om een aannemer in handen te nemen. Een aannemer kan er voor zorgen dat je verbouwing goed en voorspoedig verloopt.

Behalve dit heeft een aannemer veel connecties en kan hij voordelig inkopen. Door het inhuren van een vakman kan je flink besparen op je huis verbouwen kosten.

Huis verbouwen kosten:

Het is lastig om een schatting te maken van de kosten om een huis te verbouwen, omdat we niet precies weten wat er moet gebeuren. Vandaar dat we de kosten hebben opgesplitst in verschillende delen namelijk:

 • Badkamer 
 • Keuken
 • Nieuw dak
 • Aanbouw
 • Extra verdieping 
 • Dakkapel
 • Kozijnen

Aanbouw kosten:

De kosten voor een kleine aanbouw beginnen vanaf € 10.000. Dit is dan een vrij simpele uitbouw, maar volstaat wel. Hoe groter de uitbouw hoe hoger de kosten. 

De kosten lopen niet in verhouding op bij een grotere uitbouw. Je kunt het daarom maar beter in een keer goed aanpakken. Ga dus als dit mogelijk is voor maximale ruimte winst.

De prijzen van een uitbouw kunnen best meevallen. Vergelijk eens prijzen van aannemers uit de regio om inzicht te krijgen in de kosten van deze verbouwing. 

Aannemer prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van aannemers uit je regio!

Verdieping op je huis bouwen kosten:

De kosten voor een extra verdieping op je huis zijn lastig in te schatten. Wanneer een opbouw mogelijk is in jouw situatie moet het ook nog worden goedgekeurd door de gemeente.

Heb je buren die al een opbouw hebben? Dan is de vergunning meestal geen probleem. De verbouwkosten voor een opbouw beginnen bij € 15.000 tot zo’n € 60.000. Je ziet dat ook hier veel verschil in zit. 

Het heeft vooral te maken of de opbouw gemakkelijk gerealiseerd kan worden. Is er bijvoorbeeld extra draagkracht nodig? Is de huidige staat van het huis goed genoeg? En nog meer van dit soort vragen.

Laat is een architect er naar kijken. Hij kan berekeningen voor je maken en kijken wat de mogelijkheden zijn. Als de architect toch bezig is dan kan hij meteen een mooi ontwerp maken. Lees hier meer over de kosten van een Architect.

Architecten prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van architecten uit je regio!

Kosten van een nieuw dak:

Het kan zijn dat je met de verbouwing van je huis ook het dak wilt meenemen in de begroting. Misschien is je dak aan vervanging toe of vind je een ander soort dak mooier. 

De prijzen voor een dak vervangen liggen gemiddeld tussen de € 75 en de € 135 per m2. Dit zijn prijzen inclusief materiaal.

De kosten voor het vervangen van je dak hangen vooral af van: De grootte van je dak en het materiaal wat er gebruikt moet worden. 

We werken samen met verschillende dakdekkers door heel Nederland. Zij willen graag een prijsopgave doen voor het vervangen of plaatsen van je dak. Vraag via onze site gratis prijzen aan en vergelijk.

Dakbedekking prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van dakdekkers uit je regio!

Badkamer verbouwen:

Voor een paar duizend euro heb je een hele badkamer verbouwd. In het artikel badkamer verbouwen kosten werken we de prijzen voor de verbouwing per onderdeel uit. 

Veel mensen pakken bij de verbouwing van hun huis de badkamer aan. Dit is de plek die we graag naar ons eigen idee willen inrichten en gebruiken. 

Je kunt op verbouwkosten besparen door zelf veel voorbereidend werk te doen. In het geval van een badkamer verbouwen kan je bijvoorbeeld zelf de oude badkamer slopen en klaar maken voor de vakmannen.

Keuken verbouwen kosten:

Je kunt een keuken al verbouwen voor € 5000. Dit hangt natuurlijk wel af van hoe groot de ruimte is en wat voor een keuken er geplaatst gaat worden.

Sommige mensen maken er een sport van om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Dit begrijpen we natuurlijk, dit doen wij ook. Toch wordt er vaak op de verkeerde dingen bezuinigd tijdens een verbouwing.

Wij adviseren: Laat vakmannen de voorbereiding en aansluitingen doen voor de nieuwe keuken. Laat het bedrijf waar je een nieuwe keuken koopt deze ook plaatsen. We hebben al vaak gezien dat wanneer mensen dit zelf doen goedkoop duurkoop wordt.

Soms volstaat een keukenrenovatie of het vervangen van het tegelwerk dut scheelt natuurlijk in de kosten voor het verbouwen van je huis. Lees ook keuken verbouwen kosten.

Verbouwen? Kies voor een dakkapel!

Bij veel verbouwingen wordt er gekeken naar de ruimte op de bovenverdieping. Voor relatief weinig geld kan hier veel ruimte worden gewonnen door het plaatsen van een dakkapel. Op onze site hebben we al veel geschreven over verschillende soorten dakkapellen, de voordelen van een dakkapel en dakkapel kosten.

Een dakkapel is een van de goedkopere verbouwingen in huis. Je kunt al een dakkapel laten plaatsen en een geheel nieuwe ruimte creëren vanaf € 3500. 

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Nieuwe kozijnen:

Het plaatsen van nieuwe kozijnen kan gerust een verbouwing worden genoemd. Zeker als het om meerdere kozijnen in huis gaat.

Wanneer je nieuwe kozijnen laat plaatsen moet je er voor zorgen dat de afwerking zowel binnen als buiten goed is. Wanneer dit niet duidelijk is afgesproken loop je tegen extra verbouw kosten aan en dat is niet nodig.

Kozijnen kosten gemiddeld ongeveer € 1500 per kozijn. Uitgegaan van de meest gunstige en gekozen optie kunststof. Wanneer je precies wilt weten wat de prijzen voor deze verbouwing zijn vergelijk dan prijzen bij kozijnen bedrijven uit je regio. Je kunt hierdoor flink besparen.

Kozijnen goedkoop laten plaatsen?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Indicatie kosten huis verbouwen:

Nog even een kort overzicht van de kosten voor het verbouwen van je huis:

 • Kunststof kozijnen begint bij ongeveer € 1500 per kozijn (afhankelijk van de raamgrootte)
 • Keuken begint ongeveer bij € 5000 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • badkamer begint ongeveer bij € 5000 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • Toilet (ruimte) begint ongeveer bij € 1000 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • Aanbouw begint ongeveer bij € 10.000 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • Aanleggen elektra of vernieuwen € 2500 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • Aanleggen verwarming € 4000 inclusief materiaal en werkzaamheden
 • Schilderwerk € 1000 inclusief materiaal en werkzaamheden

De bovengenoemde bedragen zijn natuurlijk sterk afhankelijk van wat je precies wil realiseren, met welk materiaal je dit gaat doen en wie dit gaat doen zelf of vakman.

Maar zo heb je in ieder geval een indicatie. Kijk en vergelijk vooral op internet naar en tussen verschillende bedrijven en vraag offertes aan van aannemers en bouwbedrijven.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X