Badkamer verbouwen kosten | Bespaar tot wel 40%

Badkamer verbouwen kosten

badkamer verbouwen kosten

Badkamer verbouwen kosten. Is je badkamer toe aan vernieuwing en wil je hem helemaal verbouwen of gedeeltelijk aanpakken?

In dit artikel zullen we een paar belangrijke onderdelen van de badkamer bespreken.

Ook geven we je de mogelijkheid om prijzen te vergelijken van verschillende aannemers in de regio. Zo kan je flink besparen op je verbouwing van je badkamer.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Badkamer verbouwen kosten:

Wat zijn de kosten om een badkamer te verbouwen of onderdelen te vernieuwen en hoe kan dit het beste worden aangepakt? We geven hieronder tips en adviezen over onder andere:

 • Elektra
 • Vloeren
 • Wanden
 • Leidingwerk
 • Verlichting
 • Sanitair
 • Verwarming
 • Verbouwingskosten

Elektra in de badkamer:

Het beste is om dit te laten doen door een elektricien. Aangezien je in de badkamer geen kans wilt lopen op kortsluiting. Bij een verbouwing, wordt er vaak gekeken naar de bestaande elektra. Is deze aan vervanging toe of moeten er alleen wat extra aansluitingen worden aangelegd?

Elektra aanleggen in een badkamer hoeft niet duur te zijn. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 350. Mochten er speciale leidingen getrokken moeten worden of alles opnieuw worden aangelegd, wordt het vanzelfsprekend duurder. Lees meer over de kosten van het aanleggen van het elektrawerk.

Wil je besparen op het elektra werk in de badkamer? Vergelijk dan elektriciens uit je regio. Ze kunnen voordelig inkopen en tegen scherpe tarieven de klus klaren!

Elektra prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van elektriciens uit je regio!

Badkamervloer:

Wanneer je een badkamer gaat verbouwen, is de vloer een wezenlijk onderdeel. Met je vloer (en wanden) creëer je voor een groot gedeelte de sfeer in de badkamer. Uiteraard is het handig om voor een vochtbestendige vloer te kiezen. Heb je een ruim budget, dan is de aanschaf van vloerverwarming in je badkamer sterk aan te raden!

De prijzen voor een badkamervloer beginnen bij ongeveer € 300, maar kunnen net zo makkelijk oplopen bij een mooie natuurstenen vloer. Gemiddeld liggen de prijzen rond de € 1000 inclusief het tegelwerk.

Wanden in de badkamer:

Ook de wanden een belangrijk onderdeel. Zeker voor de wanden is het raadzaam om te kiezen voor vochtbestendig materiaal. Er zijn diverse opties om je badkamerwanden weer mooi te krijgen. Je kunt de wanden stucen en coaten, er glazen platen tegenaan plakken of de wanden betegelen.

De meeste mensen kiezen nog steeds voor het laten betegelen van de badkamer wanden. Dit is het makkelijkst in onderhoud en is goed bestand tegen vocht.

Een gedeelte van de wanden stucen of coaten en het ander gedeelte betegelen is de tweede goede optie. Zorg dat de vochtige plekken betegeld worden en de andere plekken gestuct. De afwerkingskosten voor wanden in de badkamer, variëren tussen de € 300 – € 1500.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Leidingwerk in badkamer aanleggen:

Wil je je badkamer geheel renoveren en de bestaande indeling veranderen, dan kunnen de kosten voor het leidingwerk aardig in de papieren lopen. Hoeft het bestaande leidingwerk niet te worden aangepast, maar alleen (gedeeltelijk) vernieuwd of uitgebreid te worden, dan zullen de kosten lager liggen.

Vraag een specialist om raad. De kosten voor het leidingwerk in de badkamer bedragen ongeveer € 450 inclusief materiaal en plaatsing.

Vergelijk loodgieters uit je regio en bespaar tot wel 40% op het aanleggen van het leidingwerk.

Verlichting in de badkamer:

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen hoe en waar je de verlichting wilt hebben. Dit kan dan direct worden aangepast of worden bekeken door de elektricien. Er zijn talloze verlichtingsmogelijkheden in de badkamer. Veel mensen maken gebruik van inbouwspots. Hiervoor moet je echter ook een systeemplafond (verlaagd plafond) hebben.

Zorg voor een dimmer en voldoende verlichting in je badkamer. Dit geeft je een hoop gemak! Gemiddeld liggen de kosten voor verlichting in de badkamer tussen de € 100 en € 1000.

Nieuw badkamer sanitair nodig?

Wil je een bad of alleen een douche? Wil je een designradiator of wil je helemaal geen verwarming in je badkamer? Uiteraard heb je sowieso een wastafel, toilet en douche of bad nodig.

Je kunt je oude sanitair hergebruiken of aanvullen met nieuw sanitair. Natuurlijk kan je ook geheel nieuw sanitair aanschaffen. Dit is er in diverse prijscategorieën.

Ga langs bij een paar speciaalzaken en laat je adviseren. Wil je extra kosten besparen? Bestel dan al het sanitair bij één leverancier of bestel via een installateur. Tot slot is het altijd raadzaam om meerdere offertes op te vragen om de prijzen te kunnen vergelijken.

Verwarming in de badkamer:

Het is natuurlijk heerlijk om ’s ochtends slaapdronken de badkamer in te lopen en een heerlijk warm vloertje aan je voeten te voelen. Het aanleggen van vloerverwarming is wel wat duurder dan standaard verwarming. De prijs is grotendeels afhankelijk van de oppervlakte. Lees meer over de prijzen van vloerverwarming.

Een designradiator is trendy en wordt steeds meer in de badkamer gebruikt. Behalve je handdoeken erop hangen is deze designradiator ook prima geschikt om je badkamer te verwarmen. De kosten voor verwarming in je badkamer liggen tussen de € 300 en € 2000.

Vergelijk cv specialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Badkamer verbouwen offertes vergelijken:

Wil je de badkamer laten vernieuwen of gedeelten laten renoveren? Vraag dan via het onderstaande formulier scherpe offertes en prijzen op bij aannemers uit de regio.

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 30 minuten geleden een offerte aangevraagd.X