Badkamer renoveren | Badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren

Badkamer renoveren

Badkamer renoveren: De kosten van een badkamer renoveren vallen vaak niet mee, vandaar dat wij een artikel hebben geschreven over badkamer renoveren kosten. Je zal zien dat met deze tips de badkamer renoveren kosten erg mee zullen vallen. Behalve dat het meevalt in de kosten van je badkamer renoveren scheelt het ook in de moeite en tijd van de renovatie zelf.

De aanpassingen in dit artikel om een badkamer op te knappen of renoveren zijn eenvoudig uit te voeren en geven snel een fris en nieuw uiterlijk aan de badkamer en dat is zelfs mogelijk zonder hak en breekwerk.

De snelste manier om er achter te komen wat de badkamer tegelen kosten zijn is verschillende offertes aanvragen. Doordat je verschillende (gratis) badkamer tegelen kosten offertes aanvraagt weet je meteen globaal wat de prijzen zijn en kan je ook nog eens vergelijken. 

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Oude tegels renoveren – Tegels weer als nieuw met tegellak of tegelverf

Om je oude badkamertegels er weer als nieuw uit te laten zien kan je de tegels er weer als nieuw uit laten zien door deze te verven of te bewerken met een coating. Dit scheelt een hoop hak en breek werk en nieuwe tegels (een echte renovatie klus dus. Door middel van een coating aan te brengen over de tegels zullen de tegels en weer als nieuw uitzien. (tegel vervangen)

Vergelijk meteen verschillende offertes van badkamer bedrijven die coatings aanbrengen door op de volgende link te klikken: Badkamertegel coating offerte aanvagen.

De coating aanbrengen kan je op twee manieren doen. Je kunt de door het bedrijf laten doen of zelf aan de slag. De coating of tegellak die over de tegels wordt aangebracht is slijt- en krasvast en ook nog eens waterdicht. Voordat je met tegellak aan het werk gaat, is het goed om de gebruiksaanwijzing op de verpakking goed door te nemen dit verschilt per tegellak

Badkamer renoveren – kitwerk vervangen

Wat vaak gedaan moet worden wanneer je bezig gaat met de badkamer renoveren is het kitwerk. Om de kosten van het renoveren zo laag mogelijk te houden kan je natuurlijk wanneer je een beetje handig bent zelf het kitwerk vervangen in de badkamer. Sanitairkit gaat vaak na enkele jaren toch zwarte pitten vertonen omdat het schimmelwerende middel wat er in zit is uitgewerkt.

Kitwerk vervangen is een bewerkelijke klus en kan ook een knoeiboel worden als je geen ervaring hebt. Vrag je dus af of het niet beter is om dit uit te besteden aan de specialist. Vergelijk meteen verschillende offertes van badkamer bedrijven die kitwerk aanbrengen of vervangen door op de volgende link te klikken: Kitwerk vervangen offerte aanvagen

Het renoveren van oude kitranden komt vaak neer op het compleet vervangen. Snij de oude kitranden weg met bijv. een flexibel stanleymes of maak gebruik van speciale kit verwijderaar. Maak alles goed schoon en vetvrij en kit het gedeelte opnieuw (gebruik hiervoor een goede kitspuit met sanitairkit blijft hier over voorlichten bij een willekeurige bouwmarkt)

Badkamer renoveren – Voegwerk tussen de tegels renoveren

Het voegwerk in een wat gedateerde badkamer laat vaak nog wat te wensen over. Vandaar dat bij een badkamer renoveren ook het vervangen van het voegwerk hoort. Door het bestaande voegwerk voorzichtich tussen de tegels uit te krabben of beitelen kan je de tegelwand weer opnieuw voegen.

Badkamer renoveren – Dof en beschadigd sanitair vernieuwen of opknappen

Wanneer het sanitair in de badkamer is verouderd, dof geworden is of beschadigd, kan je het laten opknappen door middel van het met een coating te laten behandelen. De badkuip, douchebak, wastafel en het toilet zullen er weer goed uitzien als ze zijn behandeld.

Het behandelen van sanitair met een coating zorgt ervoor dat de kosten van het verbouwen van de badkamer laag blijven. Een coating voor het sanitair wordt door een gespecialiseerd bedrijf aangebracht en meestal geeft dit bedrijf geeft op de coating een jarenlange garantie. Je kan natuurlijk ook voor nieuw sanitair gaan en het bestaande vervangen vaak zorgt dit wel voor hoger kosten van de badkamer renoveren.

Vergelijk meteen verschillende offertes van badkamer bedrijven die coatings aanbrengen door op de volgende link te klikken: Badkamer coating offerte aanvagen.

Badkamer renoveren offerte aanvragen

Wat zijn nu eigenlijk de kosten voor een badkamer renoveren? vul hier onder gratis en vrijblijvend het offerte aanvraag formulier in en ontvang meteen de beste prijzen van verschillende bedrijven in de regio.

Door verschillende offertes aan te vragen weet je met welke kosten je rekening kan houden. Ook kan je op deze manier een goede afweging maken of je zelf aan de slag gaat of het door een bedrijf laat uitvoeren.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X