Wat is een goede stoomcabine | Wat kost een stoomcabine

Wat is een goede stoomcabine

goede stoomcabine

Je kunt als je de badkamer gaat opknappen of renoveren ook kiezen voor het plaatsen van een stoomcabine. Een stoomcabine is een douchecabine waarin zowel gedoucht als gestoomd kan worden.

Je kunt gebruik maken van een regendouche of bijvoorbeeld zij-jets. De temperatuur in een stoom cabine kan oplopen tot zo’n 44 graden Celsius.

meer informatie en weten wat de stoomcabine kosten zijn? Vraag via deze site gratis en vrijblijvend stoomcabine informatie en prijzen op!

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Stoomcabine is goed voor lichaam en geest

Een voordeel van de stoomcabine is dat je je er fitter door zult voelen. Dit komt doordat de hoge temperatuur ervoor zorgt dat de bloedsomloop versnelt, waardoor er meer zuurstof in het bloed wordt gepompt en uiteindelijk ook in de hersenen terecht komt. Je kunt naar keuze ook bijvoorbeeld dennen-, rozen-, of eucalyptus geur aan de stoom toevoegen. Een nadeel van de stoomdouche kan zijn dat men er een claustrofobisch gevoel in kan krijgen, dit kan komen door de redelijk kleine afgesloten ruimte.

Kosten van een stoomcabine

Een stoomcabine is een aardige investering. Eén van de meest bekende en beste fabrikanten van stoomdouches is Cleopatra. Een simpel model van dit merk kost tussen de €3.000 en €4.000. Kies je voor een luxer model, dan kan de prijs oplopen tot wel €10.000 à €12.000. Je moet er op letten dat een stoomcabine een grote stroomcapaciteit nodig heeft, minimaal één hele groep en bij grotere modellen soms wel twee groepen. Een stoomcabine is dus niet zomaar te plaatsen!

Losse stoomunits

In plaats van een kant-en-klare stoomcabine kun je er ook voor kiezen om zelf een stoomcabine te bouwen. Het voordeel is dat je de stijl van de stoomcabine zoveel mogelijk zelf kunt inrichten en aan kunt passen aan de stijl van je badkamer.

Bij zo’n zelfgebouwde stoomcabine met losse stoomgenerator worden muren gebouwd tot het plafond en wordt er een deur geplaatst die de ruimte afsluit. Ook moeten er losse stoomunits ingebouwd worden, die zorgen ervoor dat de ruimte wordt opgewarmd en dat je dan een effect krijgt vergelijkbaar met een ‘echte’ stoomcabine.

Stoomcabine prijzen vergelijken

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend stoomcabine informatie en prijzen op. Of het nu gaat om een totaal nieuwe stoomcabine, een stoomcabine repareren of stoomcabine attributen er zit altijd wel een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de badkamer klus uitbesteden.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 37 minuten geleden een offerte aangevraagd.X