Badkamer verbouwen | Badkamer verbouwen prijzen | Goedkoop uitbesteden

Badkamer verbouwen

badkamer verbouwen

Bij een badkamer verbouwen hoeft niet perse alles vervangen te worden. Wanneer een badkamer nog goed is, maar bijvoorbeeld niet gedateerd, kan je beslissen om alleen delen van de badkamer te vervangen die nodig zijn om het weer een eigentijds en fris uiterlijk te geven. 

De reden dat enkele delen van de badkamer vervangen goedkoper is dan de badkamer verbouwen is dat het: Scheelt in hoeveelheid bouwafval en je hebt minder nieuw materiaal nodig.

Bij het opknappen van de badkamer kan je denken aan het vervangen van de kranen, kastdeuren of handgrepen. Ook kunt u met het beplakken of beschilderen van (enkele) tegels en nieuwe accessoires een mooi resultaat behalen. 

Dit is vaak goedkoper dan een complete badkamer verbouwen. Overleg met de aannemer wat een juiste beslissing is, want in sommige gevallen is de badkamer verbouwen al zo ingrijpend dat je wel beter voor een totaal nieuwe badkamer kunt gaan.

Overleg met de aannemer

Bij een huis opknappen, renoveren of verbouwen komt veel kijken. Een gesprek met een aannemer is in veel gevallen geen overbodige luxe. De aannemer kan je handige tips geven en aangeven waarop je moet letten wanneer je aan de slag gaat of als je het laten uitvoeren.

Wanneer je in gesprek gaat met een aannemer dan is het goed om van tevoren op een rijtje zetten wat je wilt gaan bespreken, waarvoor je de aannemer denkt nodig te hebben. Wil je bijvoorbeeld al het werk uitbesteden, of wil je zelf ook het een en ander doen.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Bestaande of nieuwe ruimte

Nadenkend over de badkamer verbouwen is het goed om te kijken naar de ruimte waarin de huidige badkamer staat. Voldoet deze ruimte nog aan de huidige eisen of moet er iets aan gedaan worden. Bij de badkamer verbouwen kan je meteen (indien mogelijk) de ruimte aanpassen van klein naar groot of andersom.

Bij je badkamer verbouwen de badkamer naar een andere kamer verplaatsen moet je wel vaak het leidingwerk omleggen. Wanneer het leiding werk moet worden omgelegd zal je tegen extra kosten op denk daar dus ook goed over na bij het beslissen over de badkamer verbouwen of verplaatsen.

Het ontwerp

Voordat je gaat beginnen met de badkamer verbouwen is het goed om eerst uit te (laten) tekenen wat je precies wilt. Om te beginnen breng je het oppervlak van de badkamer in kaart. Op deze manier weet je precies wat er wel of niet past in de badkamer.

Wanneer de badkamer op papier gaat inrichten kijk dan ook of er nog voldoende bewegingsvrijheid is en dat er ruimte toegankelijk blijft (denk bijvoorbeeld aan het toilet). Bij een badkamer verbouwen of renoveren is het verstandig om met standaardmaten te werken dit zal in de badkamer verbouwen prijzen schelen.

Een aannemer weet alles van de badkamer verbouwen. Hij kan je helpen met de tekeningen en ontwerpen. Door zijn ervaring kan hij door slim badkamer artikelen en bouwmateriaal in te kopen veel op de badkamer verbouwen prijzen besparen.

Leidingwerk aanleggen badkamer

Het leidingwerk in de badkamer zie je niet echt, maar is wel erg belangrijk. Het zorgt voor de toestroom van warm water en het wegstromen van vuil water. Bij een badkamer verbouwen is het de bedoeling dat het leidingwerk zo optimaal mogelijk gelegd wordt. Dat wil zeggen dat de leidingen zo kort en dun mogelijk zijn.

Door de leidingen zo kort en dun mogelijk te houden voorkomen je dat er onnodig warmte wordt verloren. Op deze manier kan je besparen op het energieverbruik en heb je snel warm water.

Laat je door een aannemer informeren over hoe het leidingwerk beste gelegd kan worden. Een aannemer heeft veel ervaring badkamer verbouwen. Door de leiding werk in de badkamer scherp inkopen en te leggen kost niet veel meer dan dat je het zelf doet en je weet zeker dat het goed gebeurt.

Elektra in de badkamer

Al in een vroeg stadium van de badkamer verbouwen moet bekend zijn hoe de elektra moet lopen en waar wat nodig is qua aansluitingen. Bedenk dus goed hoe je de badkamer wilt gaan verlichten en waar de stopcontacten komen te zitten In een vochtige ruimten zoals de badkamer gelden er specifieke regels voor wat betreft elektriciteit. Elektriciteit en vocht gaan namelijk niet goed samen en kan zorgen voor onveilige situaties.

Laat je daarom goed voorlichten op het gebied van elektriciteit in de badkamer. Een aannemer heeft vaak voldoende knowhow om te kijken of jouw plannen te realiseren zijn. Overleg trouwens ook met de aannemer of het nodig is om de groepenkast uit te breiden.

Vloer isoleren of verwarmen

Als de badkamer zich op de begane grond bevindt dan is het aan te raden de vloer te isoleren. zonder de vloer te isoleren zal er veel warmte uit de badkamer verloren gaan via de vloer. Veel mensen kiezen voor vloerverwarming in de badkamer, dit is lekker omdat de vloer vaak betreedt wordt met blote voeten. Vloerverwarming zorgt dan voor een behaaglijk gevoel. Zeker wanneer men gebruik maakt van vloerverwarming in de badkamer is het verstandig om de vloer te isoleren. Denk dus eerst goed na over de vloer isoleren.

Badkamer verwarming en radiatoren

Bij een badkamer verbouwen moet je ook rekening houden met hoe de badkamer verwarmd gaat worden. Is dit door vloer verwarming of door middel van radiatoren (allebei is natuurlijk ook een optie. Bij het plaatsen van extra radiatoren moet je rekening houden met de gehele cv installatie in huis. Bereken goed of de cv ketel voldoende capaciteit heeft hiervoor. Weet je het niet zeker laat dan de expert meekijken je hebt immers niets aan een super mooie badkamer als het er ijskoud is. lees eventueel ook de volgende artikelen (Capaciteit centrale verwarming berekenen en Benodigde capaciteit van de radiator.

Douche wtw

Iets nieuws voor in de badkamer is nieuw is een douche wtw. Als je toch bezig bent met de badkamer verbouwen kan je dit gerust meenemen in het plan. Douche wtw is een systeem rond de afvoer van de douche, dat warmte uit wegstromend douchewater haalt en gebruik om koud leidingwater voor te verwarmen zodat de ketel minder werk hoeft te verrichten. dit scheelt enorm in de energiekosten en is beter voor het milieu.

Ventilatie in de badkamer

Ventilatie in de badkamer is erg belangrijk om de condens snel het huis uit te krijgen. Een afzuigsysteem voor in de badkamer is dan ook geen overbodige luxe. Indien mogelijk, is het goed om een openslaand raam in badkamer aan te laten brengen. Om verspreiding van vocht in de woning te voorkomen heeft een gesloten badkamer met goede ventilatievoorzieningen de voorkeur. 

Badkamer verbouwen – Advies en prijzen

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend verschillende offertes aan van aannemers bedrijven. Of het nu gaat om een totaal nieuwe badkamer of een bestaande badkamer verbouwen er zit altijd een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 13 minuten geleden een offerte aangevraagd.X