Douche wtw | Douchepijp wtw | Douchebak wtw | Douchegoot wtw ✔

Douche wtw

douche wtw

Douche wtw: Er is steeds meer interesse in douche wtw. Wtw staat voor Warmte Terug Winning. Met een douche wtw zorg je ervoor dat je de warmte van douchewater hergebruikt. Dit zorgt voor besparing op de energie kosten en is beter voor het milieu!

Wil je weten wat je gaat besparen door gebruik te maken van een douche wtw? Vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend prijzen en informatie aan bij diverse bedrijven in de regio.

Badkamer specialisten vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Douche wtw

Een douche wtw zorgt ervoor dat de helft van de warmte dat normaal gesproken wegstroomt via het doucheputje naar het riool wordt gebruikt om koud water in het systeem alvast voor te warmen. Doordat het koude water wordt voorverwarmd via douche wtw hoeft de boiler of cv ketel minder hard te werken om water te verwarmen.

Het voorverwarmde water door de douche wtw gaat naar de mengkraan van de douche en (of) naar de combiketel of boiler

De warmtewinning wordt gerealiseerd met een warmtewisselaar. Door de warmtewisselaar stroomt warm en kan het water gescheiden van elkaar elk in een andere richting, doordat warm en koud water langs elkaar loopt neemt het koude water warmte over van het warme water.

Je hoeft niet bang te zijn voor vervuiling van het drinkwater want een correcte installatie zorgt ervoor dat er geen lek kan ontstaan tussen de warm en koud waterstromen, zodat drinkwaterleiding niet vervuilt kan raken met rioolwater.

Douche wtw – Besparen op de energiekosten

Een douche wtw zorgt voor een lagere energierekening omdat zoals bovengenoemd de ketel of boiler minder hoeft te werken om al het water te verwarmen. We geven een kleine situatieschets van een gemiddeld huishouden die gebruik zou maken van de douche wtw om te laten zien wat de besparing zou zijn op de energiekosten.

Wanneer een gemiddeld huishouden met ongeveer 2 personen elke dag doucht en dat ongeveer 10 minuten per douchebeurt dan kan de besparing al € 100 zijn per jaar. Zeker wanneer je met meer personen in een huishouden woont of gemiddeld langer doucht dan 10 minuten dan kan de besparing door het gebruik van douche wtw nog veel hoger zijn.

Douche wtw – Goed voor het milieu

Het gebruik van een douche-wtw zorgt voo vermindering van de milieubelasting die ontstaat door het warm stoken van warm water, zowel bij gasketels als elektrische boilers. Het milieu wordt het meest ontzien wanneer de douche wtw wordt gebruikt in combinatie met een elektrische boiler. Dit komt omdat in de meeste gevallen elektriciteit inefficiënt wordt opgewekt

Een douche wtw van goede kwaliteit gaat zeker wel 30 jaar mee. De materialen die zijn gebruikt om de douche wtw te maken (hoofdzakelijk metaal) zijn goed recyclebaar. De milieubelasting daarvan is zeer klein (en minimaal vergeleken met de milieuwinst). Wil je dus duurzaam wonen en besparen op de energiekosten dan is een douche wtw zeker de moeite waard om aan te schaffen.

Douche wtw – Verschillende soorten

Een douche wtw is te verkrijgen in verschillende soorten. De soort die zorgt voor de meest hoge energiebesparing is de douchepijp wtw. De douchepijp wtw zorgt voor een energiebesparing van (gemiddeld 125 m3 gas). Behalve dat de douchepijp wtw zorgt voor de hoogste energiebesparing heeft het ook nog eens de laagste kosten als het gaat om douche wtw.

Hieronder noemen we de meest bekende soorten douche wtw en in het kort de eigenschappen:

  • Douchepijp wtw: Wanneer de douche op een verdieping in huis geplaatst is kan er gebruik gemaakt worden van een douchepijp wtw. De gewone afvoerbuis wordt vervangen door een dubbelwandige koperen warmtewisselaar. De warmtewisselaar wordt vlak onder de douchebak geplaatst zodat het warme water gebruikt kan worden om het water te verwarmen.
  • Douchebak wtw: Wanneer er geen verticale afvoer mogelijk is (bijvoorbeeld een badkamer op de begane grond) dan is een douchebak-wtw een goede (enige) optie. Een douchebak wtw bestaat uit een speciale douchebak waarin een horizontale warmtewisselaar is ingebouwd en op deze manier water verwarmd.
  • Douchegoot wtw: Wanneer je een inloopdouche hebt en dus zonder douchebak doucht. Dan kan je gebruik maken van een douchegoot wtw. Bij een douchegoot wtw zit de warmtewisselaar ingebouwd in de afvoergoot in de douchevloer. De kosten en de energiebesparing hiervan zijn nog niet bekend omdat het een vrij nieuw systeem is

Douche wtw prijzen opvragen

Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend bij verschillende bedrijven douche wtw prijzen op. Of het nu gaat om een totaal nieuwe badkamer, badkamer verbouwen of je badkamer renoveren met een douche wtw er zit altijd wel een passende offerte bij.

Trouwens, bij het aanvragen van een offerte verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de badkamer klus uitbesteden.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X