Woningisolatie | Je huis isoleren | prijzen vergelijken

Woningisolatie

Woningisolatie

Wanneer je huis gaat verbouwen, het huis gaat opknappen of je huis wilt renoveren is het goed om rekening te houden met de duurzaamheid van je woning.

Dit kan je onder andere doen door het huis goed te isoleren. Door het toepassen van isolatiemateriaal in huis kan je geld besparen.

Behalve dat je geld kan besparen door het aanbrengen van isolatiemateriaal is het ook nog eens goed voor het milieu en paste het bij de trend van duurzaam wonen.

Wanneer een woning goed is geïsoleerd zal ook het energie label van de woning aangepast worden en dit zal zeker meehelpen bij de eventuele verkoop van de woning.

Isolatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Woningisolatie

er zijn een aantal manieren waarop je het huis kunt isoleren. De bekendste zijn: vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas en kozijnen. In de regel geldt hoe ouder het huis hoe meer winst te behalen valt door de woning te isoleren.

Welke manieren van woningisolatie geschikt zijn voor je woning zal afhangen van de manier waarop je woning is gebouwd en de woningisolatie die al in de woning aanwezig is.

Een woningisolatie specialist kan de huidige situatie van je woning bekijken en tips en aanwijzingen geven over hoe je jouw woning beter kunt isoleren. Vaak is het zo dat deze adviezen gratis en vrijblijvend zijn.

Als je ook wil weten of dit geldt voor bedrijven bij jouw in de regio, vraag dan via deze site gratis en vrijblijvend informatie en prijzen op.

Woningisolatie – Vloer

om een behaaglijk gevoel te krijgen in huis is het vaak zo dat het huis wordt verwarmd (zeker in de winterperiode). Helaas is het zo dat een woning veel warmte verliest de warmte in huis kan op verschillende manieren verdwijnen.

Het schijnt zo te zijn dat ongeveer 15% van de warmte in huis ontsnapt uit de woning via de vloer op de begane grond. Dit komt omdat de vloer op de begane grond warmte afgeeft aan de grond waarop het gebouwd is.

Zeker bij het gebruik van vloerverwarming moet je zorgen dat er goed wordt geïsoleerd. Door goede vloerisolatie toe te passen zorg je dat er minder energie dan en warmte via de vloer verloren gaat.

Vloer isolatie bespaart dus energie en voorkomt koude voeten. Goede vloerisolatie bespaart energie en scheelt koude voeten. lees ook: vloer isoleren en kruipruimte isoleren

Woningislotaie – Gevel

Behalve dat er veel warmte en energie verloren gaat via de vloer van een woning, gebeurt dit ook via de gevel. Door het toepassen van gevelisolatie kan in dit voorkomen.

Gevelisolatie wordt ook wel spouwmuurisolatie genoemd wordt isolatiemateriaal aangebracht tussen de gevel en de binnenkant van de woning. Doordat de gevel van een woning direct in contact staat met de buitenlucht valt hier veel winst meer te behalen als het gaat om de woningisolatie.

Woningisolatie – Dak

omdat warme lucht stijgt is het verstandig om bij woningisolatie te focussen op het dak. Via het dak kan wel 30% van de energie en warmte verloren gaan. Dat proces is natuurlijk ontzettend veel, kan je nagaan hoeveel winst er nog te behalen is in de woning die nog niet goed is geïsoleerd.

Dakisolatie wordt op verschillende manieren toegepast, alleen al omdat je te maken hebt met verschillende soorten daken bijvoorbeeld een schuin of plat dak. Isolatiemateriaal voor het dak kan zowel aan de binnenkant van de woning worden aangebracht als de buitenkant van de woning. lees ook schuin dak isoleren en soorten dakisolatie

Woningisolatie – Dubbel glas en kozijnen

Door oude kozijnen vervangen voor nieuwe kunststof kozijnen zorg je ervoor dat de woningisolatie toeneemt. Door de verschillende luchtkamers in kunststof kozijnen heeft een kunststof kozijn een hoge isolatiewaarde en is daarom echt een toevoeging aan de woning

Er zijn verschillende soorten glas met verschillende isolatiewaarden. Zeker wanneer je enkel glas voor dubbel glas vervangt ga je merken in de energie kosten en wooncomfort. Behalve dat de woningisolatiewaarde omhoog gaat werkt het gebruik van dubbel glas ook nog eens mee tegen de inbraak gevoeligheid van je woning.

Woningisolatie – Prijzen vergelijken

Wil jij weten wat de mogelijkheden en de kosten van woningisolatie in jouw situatie zij? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend offertes op bij diverse isolatie bedrijven uit jouw regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X