Schuin dak isoleren | Schuin dak isoleren in 5 stappen

Schuin dak isoleren in 5 stappen

Schuin dak isoleren: Het isoleren van een schuin dak zorgt er voor dat je veel warmte binnenhoud en daarmee energie bespaart.

Een schuin dak isoleren scheelt dus uiteindelijk in de kosten en is beter voor het milieu. Een schuin dak isoleren is iets wat de handige klusser zelf kan uitvoeren.

Ben je wat minder handig dan kan je misschien met behulp van de onderstaande instructie beginnen met een schuin dak isoleren.

Voordat je gaat beginnen met een schuin dak isoleren raden we je aan om eerst te kijken wat de kosten zijn om dit te laten uitvoeren door een professioneel isolatie bedrijf. 

Vraag gratis en vrijblijvend dakkapel isoleren informatie en prijzen op van verschillende bedrijven in de regio via deze site.

Isolatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Schuin dak isoleren in 5 stappen

Hieronder beschrijven we het schuin dak isoleren proces in stappen met handige fotos erbij. Een handige klusser zou hiermee uit de voeten moeten kunnen.

Twijfel je na het doornemen van de onderstaande stappen? Vul dan onderaan dit artikel het isolatie offerte aanvraag formulier in en ontvang vrijblijvend en gratis info en prijzen van de beste isolatie bedrijven in de regio 

Schuin dak isoleren stap 1 – Metalen profielen bevestigen

Markeer op de gording een afstand van 10 cm vanaf het dakbeschot. Schroef vervolgens de ligger, met de hoge zijde naar voren, op de gording ter hoogte van de markeringen.

Schroef volgens hetzelfde principe ook een ligger aan de onderkant van de gording erboven. Meet de afstand tussen de gordingen en zaag of knip met een blikschaar de staander op de juiste lengte. Klem de staande profielen tussen de liggers met de dichte zijde naar voren. Zo ontstaat er een raamwerk waar het afwerkmateriaal op bevestigd kan worden.

Schuif de buitenste profielen strak tegen de muur aan. Indien de afstand tussen de gordingen groter of gelijk is dan 1,2 meter, kunt u de lengte van de staander doormidden knippen of zagen. De beide helften kunnen dan verlengd worden tot maximaal 1,6 meter met de speciaal verkrijgbare opzetstukken. Op deze manier maakt u optimaal gebruik van de profielen en voorkomt u onnodige afvalstukken.

Schuin dak isoleren stap 2 – Vario Comfortrol aanbrengen

Meet de afstand tussen de gordingen en snij de rol op de juiste lengte + 1 cm met een scherp mes. Klem de glaswol, met het zachte polyester vlies naar u toe, tussen de gordingen. U kunt eventueel de profielen eerst opzij schuiven, alvorens u ze op de gewenste hart-ophart afstand schuift.

Schuin dak isoleren stap 3 – Vario KM klimaatfolie aanbrengen

Plak de dubbelzijdige tape Isover Vario KB2, inclusief de schutlaag, op de liggers en druk het goed aan. Breng dit tevens aan op de buitenste staanders.

Verwijder vervolgens de schutlaag voordat u de klimaatfolie op de kleeflaag plakt. Knip de klimaatfolie Isover Vario KM op de volgende lengte: afstand tussen de gordingen + 20 cm. Breng de klimaatfolie aan op de kleeflagen.

Begin bovenaan en laat de folie enigszins doorhangen (ca. 3 cm). Dit doorhangen is een vereiste voor een goede werking van de folie! Breng de folie vervolgens aan op de onderste ligger. Bevestig de klimaatfolie ook op de buitenste profielen, zodat de folielaag rondom is afgedicht. De ruimte tussen het profiel en de muur afdichten met een acrylaatkit.

Schuin dak isoleren stap 4 – Het afplakken van de onderlinge naden van de klimaatfolie

Om een goed sluitend geheel te krijgen, is het noodzakelijk om de naden van de klimaatfolie af te plakken met enkelzijdig tape Isover Vario KB1.

Schuin dak isoleren Stap 5 – Het aanbrengen van de afwerking

Het gewenste afwerkmateriaal (bijvoorbeeld Rigips Plafondplaat 9,5 mm) kan vervolgens op de staanders worden geschroefd met een schroefafstand van 20 cm. De overtollige klimaatfolie rondom kan met een scherp mes worden weggesneden.

Schuin dak isoleren offerte aanvragen:

Een handige klusser zou hiermee uit de voeten moeten kunnen. twijfel je na het doornemen van de bovenstaande stappen of wil je sowieso weten wat de prijzen zouden zijn als je de klus laat uitvoeren?

Vul dan onderaan dit artikel het isolatie offerte aanvraag formulier in en ontvang vrijblijvend en gratis info en prijzen van de beste isolatie bedrijven in de regio!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 24 minuten geleden een offerte aangevraagd.X