Dakisolatie | 30% minder warmte verlies | Vergelijk en bespaar!

Bespaar met dakisolatie

Dakisolatie: Er kan veel winst behaald door je woning goed te isoleren. Door het toepassen van dakisolatie kan je veel besparen op de stookkosten.

Behalve dat het toepassen van dakisolatie en verzorgt dat je minder geld uitgeven aan stookkosten is het ook nog eens beter voor het milieu.

Wil je ook weten of het toepassen van dakisolatie in jouw situatie ook veel geld bespaart en uiteindelijk oplevert vraag dan gratis en geheel vrijblijvend via deze site dakisolatie informatie en prijzen op bij bedrijven uit de regio

Isolatie prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Dakisolatie – Waarom eigenlijk

Veel mensen weten dat warme lucht stijgt, omdat warme lucht stijgt is het logisch dat de kans dat warmte verloren gaat via dak het grootst is. Er wordt gezegd dat in een slecht geïsoleerd huis 30% procent van de warmte en energie verloren gaat via het dak. En dat is zonde qua kosten en het is slecht voor milieu.

Door het laten plaatsen van dakisolatie kan je dat percentage van 30% flink naar beneden brengen. Wij adviseren

elke woning eigenaar om dakisolatie aan te brengen of de bestaande dakisolatie te verbeteren. Een aantal maatregelen om het dak beter te isoleren kan je gerust zelf uitvoeren.

Bijvoorbeeld het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenkant van het dak in het volgende artikel wordt uitgelegd hoe dit stap voor stap in zijn werk gaat: Schuin dak isoleren in vijf stappen

Voordat je zelf aan de slag gaat met een isoleren van je dak raden wij aan om eerst diverse prijzen en informatie op te vragen bij verschillende dakisolatie bedrijven in de regio.

Dit kan trouwens via deze site geheel gratis en vrijblijvend. Je kan dus rustig de informatie en prijzen van verschillende dakisolatie bedrijven vergelijken en vervolgens beslissen of je hebt dak zelf gaat isoleren, het dak laat isoleren door een erkend bedrijf of helemaal niet kiest voor dakisolatie. In ieder geval is het zo dat veel huishoudens met goede dakisolatie ongeveer €500 aan stookkosten per jaar besparen!

Dakisolatie – Nieuw dak isoleren

wanneer je een uitbouw maakt of een nieuwbouwwoning gaat trekken kan je meteen investeren in de dakisolatie. Een nieuw dak isoleren heeft sowieso voordelen.

Omdat je toch al bezig bent met de verbouwing van een woning of de inrichting ervan kan je meteen de dakisolatie aanbrengen. Het isolatie afval kan samen met het afval van de verbouwing worden vervoerd.

Doordat er sprake is van een verbouwing of nieuwbouw is het meestal het geval dat er voldoende ruimte is om makkelijk bij het dak te kunnen en de isolatie te verwerken. Op basis van het soort dak (schuin of plat) wordt er gekozen voor het juiste dakisolatiemateriaal om mee te isoleren.

Een nadeel van een nieuw dak isoleren is dat je nooit zult weten hoeveel je nu daadwerkelijk bespaart op de energiekosten, omdat je nu eenmaal niet kunt vergelijken met voorgaande jaren.

Gelukkig zijn al veel mensen je voor geweest en kunnen installatiebedrijven je een goede schatting te geven van wat je bespaart ten opzichte van wanneer je het dak niet isoleert.

Dakisolatie – Schuin dak isoleren

Er zijn drie mogelijkheden om een ongeïsoleerd schuin dak op een goede manier te isoleren zodat je kan gaan besparen op de energiekosten en bijdraagt aan een beter milieu.

De eerste optie is dakisolatie aanbrengen aan de buitenzijde van het dak, de tweede optie is dakisolatie aanbrengen aan de binnenkant van het dak en de derde optie is de zoldervloer of plafond isoleren. De onderstaande opties zijn ook te combineren voor nog beter resultaat en dus een hogere isolatiewaarde

  • Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak: Dit werkt het allerbest dit komt omdat het erg goed aansluit en ervoor zorgt dat warmte binnen blijft. Dakisolatie aan de buitenzijde van het dak zorgt voor beste en hoogste isolatiewaarde. De buitenzijde van je dak isoleren is wel een klus voor een erkend dakisolatiebedrijf vanwege de veiligheid (werken op een schuin dak) en de klus moet precies uitgevoerd worden en daar is in dit geval vakmanschap voor nodig.
  • Dakisolatie aan de binnenkant van dak: Door het dak te isoleren aan de binnenkant van het dak zorg je ervoor dat er minder warmte verloren gaat in huis. Het isoleren van de binnenkant van het dak is een klus die je eventueel zelf uit hun voeren. Er zijn namelijk doe het zelf isolatie pakketten te koop waarmee je een schuin dak gemakkelijk kan isoleren aan de binnenzijde van het dak.
  • Zoldervloer of het plafond isoleren: En als laatste optie kan je de zolder vloer of het plafond isoleren. Dit is een heel goede optie wanneer de zolder verdieping niet wordt verwarmd. Door de zoldervloer of het plafond te isoleren zorgt ervoor dat de warme lucht niet meer verloren gaat op de zolderverdieping, maar alleen verwarmt waar dat nodig is.

Dakisolatie – Plat dak isoleren

Ook voor het isoleren van een plat dak zijn meerdere dakisolatie mogelijkheden. Bij een plat dak geldt dat vooral de buitenkant van het dak die dus grenst aan de buitenlucht goed wordt geïsoleerd. Dakisolatie op een plat dak wordt afgedicht met een waterdicht materiaal en dakbedekking.

Meestal wordt er op een plat dak geïsoleerd met waterdichte isolatieplaten die bovenop de dakbedekking gelegd worden. Deze waterdichte isolatieplaten worden om te voorkomen dat het wegwaait met grind of tegels bedekt. De bewerking van de isolatieplaten op het platte dak zorgt ook voor extra isolatiewaarde en dat regenwater goed kan worden afgevoerd.

  • Voor het isoleren van een ongeïsoleerd plat dak zijn er ook meerdere mogelijkheden. De beste isolatie ontstaat als u bovenop het platte dak isolatie laat aanbrengen, afgewerkt met waterdicht materiaal.
  • Een tweede optie is het plaatsen van waterdichte isolatieplaten bovenop de dakbedekking. Om te voorkomen dat dit wegwaait, komt er dan een laag grind of tegels bovenop. Dit levert minder goede isolatie, en is alleen mogelijk als de bestaande dakbedekking in goede staat is.
  • Een plat dak aan de binnenkant isoleren is eigenlijk niet optimaal voor het dak. De woning wordt wel geïsoleerd en er gaat minder warmte verloren, maar het vocht in huis kan vaak niet goed weg en kan zich gaan concentreren in het isolatiemateriaal tussen de balklagen met een risico dat er vocht komt in de dakconstructie. Door dakisolatie experts wordt deze manier van isoleren dan ook afgeraden.

Het isoleren van een plat dak is altijd werk voor een professioneel bedrijf. Een doe-’t-zelver kan dit beter niet zelf doen, omdat het risico op vochtproblemen zeer groot is.

Dakisolatie informatie en prijzen opvragen

Door een adviseur van een isolatiebedrijf te laten kijken naar je woning kan er een plan opgesteld worden over hoe de de woning het beste kan worden geïsoleerd. Een adviseur kan ook vertellen wat de dakisolatie kosten zullen zijn en binnen hoeveel tijd je de investering terugverdiend hebt en dus geld over houd.

Trouwens, bij het aanvragen van dakisolatie informatie en prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt de informatie en prijzen vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X