Dakkapel met schuin dak | Dakkapel vergelijken

Dakkapel met schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Een dakkapel met schuin dak is een van de vele opties die je hebt wanneer je voor een dakkapel kiest. Over het algemeen is een dergelijke dakkapel bedekt met dakpannen. Een dakkapel met een schuin dak ziet er ook vaak mooier uit dan een standaard dakkapel en heeft daarnaast ook vele voordelen. Wel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je voor deze optie kiest.

Wil je graag gratis en vrijblijvend meer informatie over dakkapellen en dakkapel prijzen? Dan kun je dat via ikknapmijnhuisop.nl gemakkelijk krijgen door het formulier in te vullen!

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Voor- en nadelen van een dakkapel met schuin dak

Deze dakkapel kent zowel voor- en nadelen. Of je uiteindelijk kiest voor een schuin dak is afhankelijk van vele factoren, waaronder ook je budget. De dakkapel ziet er mooi uit, omdat deze een eenheid vormt met de rest van het dak.

Het zorgt voor een stijlvol ontwerp, maar een dakkapel met schuin dak kost gemiddeld ook twintig tot veertig procent meer dan een standaard dakkapel. Daarnaast is er geen voordeel qua ruimtewinst. Een plat dak zorgt voor even veel ruimte als een schuin dak, en in sommige gevallen zelfs voor meer ruimte.

Wel heeft een schuin dak een aantal voordelen met betrekking tot het dakkapel onderhoud. Doordat regenwater, bladeren en andere rommel simpelweg van het dak afglijdt, hoef je minder tijd (en geld) te besteden aan de schoonmaak en onderhoud van je dakkapel. Ook de kans op een verstopte afvoer is kleiner met een schuin dak. Het ontwerp van dit dak laat alles wat erop komt, simpelweg eraf vallen. Omdat er minder onderhoud nodig is, is het dak ook duurzamer en heb je er dus langer plezier van.

Tenslotte heb je voor een dakkapel met schuin dak ook een vergunning nodig. Het dakkapelbedrijf kan je helpen om deze aan te vragen. Wel is het zo dat de kans om een vergunning te krijgen kleiner is wanneer je buren ook al een dergelijke dakkapel hebben. Daarnaast kan deze procedure veel tijd in beslag nemen. Het is dus een belangrijke factor in de beslissing om een schuin dak te nemen.

Het plaatsen van een dakkapel met schuin dak

Wanneer je een dakkapel met schuin dak wilt laten plaatsen, kun je kiezen welke dakpannen je op de dakkapel wilt plaatsen. Vaak zijn deze hetzelfde als de dakpannen op de rest van het dak.

Ook kan het bedrijf de dakpannen gebruiken die op de plek lagen waar je nu de dakkapel laat plaatsen. De overgang tussen dak en dakkapel wordt zo mooier en sluit vaak beter aan op de rest van het huis. Dit is met name een aanrader bij oudere huizen, vanwege de authentieke uitstraling van het dak.

Hoeveel kost een dakkapel met schuin dak?

Hoeveel je betaalt voor een dakkapel met een schuin dak is afhankelijk van het bedrijf en eventuele opties waar je voor kiest. Wel is deze dakkapel een wat duurder dan de standaard dakkapel met plat dak.

Dit ligt met name aan het feit dat de dakconstructie meer aanpassing vergt, wat wederom meer werk is. In vergelijking met een standaard dakkapel van dezelfde afmetingen, kun je verwachten tot duizend euro meer te betalen voor een dakkapel met schuin dak. Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X