Dakopbouw kosten - Meer info en prijsvergelijk!

Dakopbouw kosten

Ben je geïnteresseerd in een dakopbouw? Dan moet je dit artikel even lezen over de mogelijkheden met een dakopbouw. Behalve dit geven we je ook meer inzicht in de kosten van een dakopbouw en de mogelijkheid om dakkapel (dakopbouw) prijzen te vergelijken.

Wat is een dakopbouw?

Het begrip dakopbouw is vaak niet eenduidig uit te leggen, omdat een dakopbouw op meerdere manieren kan worden uitgevoerd. Een standaard dakkapel is bijvoorbeeld ook al een dakopbouw. We gaan er vanuit dat als het hebben over een dakopbouw het gaat over een dakkapel, nokverhoging of een extra verdieping op je huis.

Door een dakopbouw te plaatsen kan je ongeveer 35% extra woonruimte creëren op je bestaande woning. Het gaat dan over een geheel nieuwe verdieping bovenop het huis. Voor veel mensen is dit een interessante optie, Waardoor ze misschien niet hoeven te verhuizen. Extra ruimte in huis vermeerderd meestal ook de waarde van je woning en kan dus een heel goede investering zijn.

Dakopbouw soorten:

Welke soorten dakopbouw en mogelijk zijn is afhankelijk van je type woning. Heb je bijvoorbeeld een schuin of een plat dak? Wanneer een schuin dak hebt zijn er twee mogelijkheden: een enkelzijdige of dubbelzijdige nokverhoging. Wanneer je een plat dak hebt kan er een ‘extra verdieping’ geplaatst worden

  • dakopbouw met enkelzijdige nokverhoging
  • dakopbouw met dubbelzijdige nokverhoging
  • dakopbouw door een ‘extra verdieping’ te plaatsen

Dakopbouw kosten schuin dak:

Nokverhoging huis met dakkapel

Zoals gezegd zijn er twee mogelijkheden voor een dakopbouw op een schuin dak. Een dakopbouw met dubbelzijdige nokverhoging geeft de meeste ruimte, maar brengt ook de hoogste kosten met zich mee. Je kan het beter wel in een keer laten doen, denk dus goed na over hoeveel ruimte je wilt winnen.

Dakopbouw met enkelzijdige nokverhoging:

Bij een enkelzijdige nokverhoging wordt de nok (de punt van het dak) aan een zijde verhoogd. Dit wordt ook een verlegde nokverhoging  genoemd. Door de verhoging creëer je aan die kant van het dak dat verhoogd wordt bijna een volwaardige extra verdieping. Een enkelzijdige nokverhoging is best een klus. Voor deze verbouwing moet namelijk in de meeste gevallen de constructie van het dak veranderd worden onvoldoende draagkracht te creëren voor de dakopbouw. Zeer waarschijnlijk is het ook zo dat je een bouwvergunning nodig hebt. Een dakkapel specialist kan je helpen met het regelen hiervan en weet ook of het nodig is ja of nee.

Dakopbouw kosten enkelzijdige nokverhoging:

De kosten voor een dakopbouw op een enkelzijdige nokverhoging lopen erg uiteen dit komt voornamelijk door de vele mogelijkheden die er zijn en de verschillende afwerkingen. Om je een indicatie te geven moet je rekening houden met ongeveer € 1500 per meter. Dit is een prijs inclusief afwerking (minimale afwerking)

Dakopbouw met dubbelzijdige nokverhoging:

Een dubbelzijdige nokverhoging is eigenlijk hetzelfde als een enkelvoudige nokverhoging alleen dan x2. De nok wordt nu niet ‘verlegd’ maar verhoogt in de punt van het dak. In het geval van een dakopbouw met een dubbelzijdige nokverhoging is het zeker dat de constructie van het dak moet worden aangepast. Ook is het vrijwel zeker dat er een vergunning aangevraagd moet worden. Voor het aanvragen van een dakkapel vergunning kan je het beste hulp inschakelen. Een dubbelzijdige nokverhoging kun je laten plaatsen door een dakkapelspecialist.

Dakopbouw kosten met dubbelzijdige nokverhoging:

De kosten voor een dakopbouw op een dubbelzijdige nokverhoging lopen erg uiteen dit komt voornamelijk door de vele mogelijkheden die er zijn en de verschillende afwerkingen. Om je een indicatie te geven moet je rekening houden met ongeveer € 3000 per meter. Dit is een prijs inclusief afwerking (minimale afwerking)

Dakopbouw kosten plat dak:

dakopbouw plat dak

Wanneer een plat dak hebt moet er als het ware een verdieping bovenop je huis geplaatst worden dit wordt ook een dakopbouw voor een plat dak genoemd. De mogelijkheden voor een dakopbouw met een plat dak zijn oneindig. Vaak wordt de nieuwe verdieping prefab opgeleverd en direct op het dak geplaatst. Het plaatsen van een dakopbouw op een plat dak geeft veel extra ruimte en is ook nog eens erg mooi. Het moet wel passen in het straatbeeld en er moet een vergunning voor aangevraagd worden.

Kosten dakopbouw bij een plat dak:

De kosten voor een dakopbouw op een plat dak lopen erg uiteen dit komt voornamelijk door de vele mogelijkheden die er zijn en de verschillende afwerkingen. Om je een indicatie te geven moet je rekening houden met ongeveer € 1000 per vierkante meter. Dit is een prijs inclusief afwerking (minimale afwerking).

Dakopbouw prijzen vergelijken:

Het is ten alle tijden aan te raden om dakopbouwprijzen te vergelijken. Door te vergelijken kan je flink besparen op de kosten en weet precies precies waar je aan toe bent. Via onze site kan je gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij dakkapelspecialisten uit de regio. Zij kunnen je scherpe prijs geven voor je dakopbouw.

Ook kan je het bedrijf dat jou aanspreekt uitnodigen op gesprek om mee te denken over mogelijkheden van je dakopbouw. Veel mensen zou je al voorgegaan en zijn blij met de ideeën en prijzen die ze hebben gekregen via onze site.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 12 minuten geleden een offerte aangevraagd.X