Dakkapel kiezen | Dakkapellen vergelijken

Dakkapel kiezen

dakkapel kiezen

Als je hebt besloten een dakkapel te nemen, dan is de eerste stap het kiezen van de dakkapel die je wenst. Gezien er verschillende soorten dakkapellen bestaan, is het beter dat je van te voren besluit welke dakkapel het beste bij jouw behoeften past. Maar welke soorten bestaan er nou eigenlijk?

Vraag via deze site meteen gratis en vrijblijvend dakkapel informatie en prijzen aan bij bedrijven uit de regio. Je ontvangt meteen bericht!

Dakkapel prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een standaard dakkapel kiezen

Iedereen kent wel de standaard dakkapel. Deze heeft een plat dak en rechte lijnen. De maximale hoogte van een standaard dakkapel is 1,75m. De breedte ligt aan je eigen voorkeuren, maar kan niet breder zijn dan de helft van je dak. Wil je de dakkapel laten plaatsen op een voorgevel, dan heb je een vergunning nodig. Bij de achtergevel is dat niet zo. Als je een beperkt budget hebt, dan is dit je beste keuze, omdat de standaard dakkapel meestal het voordeligst is.

Een sleepdakkapel

Deze dakkapel staat ook bekend als pannendak dakkapel. Deze dakkapel heeft een schuin dak met pannen en kent net zoals de standaard dakkapel ook vele voordelen. Wel zijn velen van mening dat deze dakkapel er beter uitziet, en daar betaal je ook voor. In vergelijking met een standaard dakkapel kun je bij deze verwachten tot wel twintig procent meer te betalen. Gezien je voor deze soort een vergunning nodig hebt, zal het ook langer duren voordat de pannendak dakkapel geplaatst is. Daarnaast moet je dus ook rekening houden met je budget, omdat deze variant duurder is.

De dakkapel kan zowel op een traditioneel als ook op een rieten dak worden geplaatst. Wel moet je er op letten dat de hellingshoek van je dak meet dan  dertig graden is, anders kan het water niet goed aflopen.

Een dakkapel kiezen met een nokverhoging

Deze variant wordt voornamelijk gebruikt bij huizen die een stahoogte hebben van maximaal 1.8m. De nokverhogende dakkapel bestaat uit twee soorten, namelijk een dakkapel met een nokverhoging of een dakkapel met een verlegde nokdakkapel. Beiden zijn een stuk minder goedkoop dan de standaard versie, althans is de verlegde nokdakkapel de voordeligste variant van de twee. Bij deze variant wordt je dak aan een kant verhoogd, waardoor je dus meer ruimte wint.

Omdat dit meestal maar aan een kant gebeurt, heb je nog steeds de andere zijde die op gelijke hoogte blijft. Een echte nokverhoging houdt in dat je gehele dak verhoogd wordt. Je hebt dus beduidend meer ruimte, maar ook hier geldt dat je hier ook voor betaald. Met een groot budget is dat anders geen probleem.

Je dakkapel laten renoveren

Wellicht wil je helemaal geen nieuwe dakkapel kiezen, omdat je er al een hebt. Als je nog meer uit je dakkapel wilt halen, dan kun je er ook voor kiezen om deze te laten renoveren. Aan een oudere dakkapel kan namelijk heel wat verbeterd worden. Zo kun je bijvoorbeeld je kozijnen, isolatie of dakbedekking vervangen. Dit is ook de beste optie als je een klein budget hebt, omdat je immers geen geheel nieuwe dakkapel hoeft laten te plaatsen. Wanneer je meer ruimte wilt creëren, dan is het ook een optie om je huidige dakkapel te laten vergroten. En dat tegen een veel mooier kostenplaatje dan het laten plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Dakkapel kiezen

Het is slim om verschillende dakkapel soorten met elkaar te vergelijken om de juiste dakkapel te kunnen kiezen. Door het onderstaande formulier in te vullen krijg je gratis en vrijblijvend meer informatie over dakkapel soorten en de bijbehorende prijzen.

Door te vergelijken kan je flink wat besparen op de dakkapel prijs en de juiste keuze maken. Vul het formulier in en ontvang meteen bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 17 minuten geleden een offerte aangevraagd.X