Besparen door gevelisolatie | Ikknapmijnhuisop.nl

Besparen door gevelisolatie

besparen met gevelisolatie, subsidie isolatie

Denk je eraan om je gevel te laten isoleren, dan levert dit vele voordelen op. Gevelisolatie wordt tegenwoordig vaak toegepast om op stookkosten te besparen. Als je gevel namelijk goed geïsoleerd is, verbruik je namelijk veel minder gas. De verwarming springt minder snel aan en het is een stuk aangenamer in huis.

Daarnaast biedt gevelisolatie echter nog veel andere voordelen. Doordat het namelijk warmer in huis is, zul je ook minder last krijgen van vochtproblemen. Ook heb je minder last van tocht in huis. Doordat er minder gas verbruikt wordt, komt dit ook het milieu ten goede.

Een gevelisolatie is dus zeker een overweging waard. Waar veel mensen echter van terugschrikken zijn de hoge kosten die hiermee in hand in hand gaan. Toch is gevelisolatie minder duur dan de meeste mensen denken.

Gevelisolatie kosten en energiebesparing

Hoeveel gevelisolatie precies gaat kosten, is geheel afhankelijk van je specifieke situatie. Kosten voor deze klus worden namelijk berekend per vierkante meter die er geïsoleerd moet worden. Hier zijn materialen, machinegebruik en arbeidskracht bij inbegrepen, echter kan het bedrag wel flink variëren tussen de ene aanbieder en de andere.

Een reden hiervan is niet alleen kwaliteit, maar ook het isolatiemateriaal dat gebruikt wordt. Voor het beste resultaat betaal je dan vaak ook iets meer. Dit is het dan echter ook helemaal waard.

Gemiddeld zal een gevelisolatie in een forse besparing van stookkosten resulteren, die gelijk zijn aan een rente van twaalf procent op een spaarrekening. Het initiële bedrag is daarmee dan ook weer zo terugverdiend. Woon je in een appartement, of een twee-onder-een dak, dan ben je ook een stuk minder kwijt omdat de oppervlakte van de muren kleiner is.

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf, denk er dan aan dat je tenminste drie offertes aanvraagt. Zo krijg je een goed overzicht van het kostenplaatje en kun je bovendien mooi de prijzen vergelijken. Besef wel dat een lagere prijs niet altijd overeenkomt met een goede kwaliteit. Vraag daarom ook altijd na welke materialen er gebruikt worden, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Gevelisolatie en vochtoverlast

Gevelisolatie helpt je niet alleen kosten te besparen op energie, maar ook door het vermijden van vochtoverlast. Een vochtig huis is kouder en veroorzaakt daardoor ook hogere stookkosten.

Echter ligt de ware besparing in het feit dat je zo kosten kunt voorkomen die je normaal gesproken zou krijgen met vochtproblemen. Vocht kan bijvoorbeeld schimmels, afbladderend stuc- en verfwerk en lelijke plekken veroorzaken. Daarnaast kan vocht ook ernstige schade toevoegen aan de fundering van je huis.

Schade door vocht wordt niet altijd geheel vergoed, waardoor je zelf vaak nog flinke kosten hebt. Afhankelijk van de ernst van de problemen, kan dit gemakkelijk oplopen tot in de duizenden euro’s. Ook gezondheidsproblemen kunnen ontstaan wanneer je veel last hebt van vocht in huis. Vocht veroorzaakt namelijk schimmels en deze kunnen leiden tot astma en allergieën.

Kortom, gevelisolatie is een ideale manier om je woning vochtvrij te maken en te houden. Je bespaart tevens veel op je stookkosten en doet ook nog eens iets goeds voor het milieu. En eenmaal gedaan, ben je er jarenlang vanaf!

Gevelisolatie prijzen vergelijken

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen snel en gemakkelijk meerdere prijzen en informatie op bij de beste gevelisolatie bedrijven uit jouw regio! Duizenden mensen zijn je al voorgegaan en hebben inmiddels al flink bespaard!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 31 minuten geleden een offerte aangevraagd.X