Vocht in badkamer | Ikknapmijnhuisop.nl

Vocht in badkamer

vochtprobleem in badkamer

Vind jij het fijn om even heerlijk te relaxen in bad of in de douche? Dat is natuurlijk allemaal wel zo fijn totdat je plotseling vieze, zwarte vlekken ontdekt die worden veroorzaakt door vocht en schimmels.

Deze problemen kun je krijgen wanneer je last hebt van vochtproblemen in de badkamer. Vocht kan er ook voor zorgen dat het verfwerk begint af te bladeren en er kunnen muffe geuren ontstaan.

Afgezien daarvan kun je door vocht in de badkamer echter ook gezondheidsproblemen ontwikkelen, waaronder allergieën en astma.

De badkamer is natuurlijk de meest voor de hand liggende plek om problemen met vocht te krijgen. Wanneer je een douche of bad neemt, komt er damp vrij die zich aan de muren hecht. Vochtproblemen ontstaan ook vaak wanneer je de badkamer niet goed lucht na een douche of bad.

Het is dan ook van groot belang dat je altijd het raam open zet en dit ook gedurende geruime tijd open laat staan na een douche. Zo kan de damp de badkamer uit en heb je minder kans op vochtproblemen. Dat wil echter niet zeggen dat deze problemen geheel te vermijden zijn, want soms krijg je vochtproblemen ook als je alles goed doet.

Doordat een badkamer vaak weinig licht en lucht krijgt, is ook het vochtgehalte hier hoger. Dit kun je bovendien gemakkelijk opmeten met een hygrometer. Wanneer het vochtgehalte boven de veertig procent ligt, wordt het al gevaarlijk en kun je beter voorzorgsmaatregelen gaan nemen.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vocht in de badkamer tegengaan

Zoals eerder al gezegd, is het belangrijkste wat je kunt doen om vocht in de badkamer tegen te gaan, deze goed ventileren door altijd een raam open te zetten. Het liefst lange tijd na het douchen. Je hoeft het raam bovendien niet eens dicht te doen tenzij er kans is dat het naar binnen regent.

Ook het installeren van een ventilatierooster kan zeer goed helpen. Bij oudere huizen is dit niet altijd voorhanden, maar een specialist kan dit eenvoudig voor je plaatsen. Laat echter nooit de deur openstaan, want dan laat je het vocht ook de rest van je huis in.

In sommige gevallen is er geen raam in de badkamer en als je dan ook geen ventilatierooster hebt, dan kan het problematisch worden. Het is dan aan te raden om te kiezen voor automatische ventilatie door middel van een elektrische ventilator.

Deze kun je bijvoorbeeld op hoog niveau zetten wanneer je een douche neemt. Laat hem daarna ook nog enkele minuten aanstaan, zodat het vocht goed weg kan. Let er wel op dat je ook een goede luchtcirculatie hebt in de badkamer, anders komt er namelijk geen verse lucht bij.

Weg met de schimmel!

Als je last hebt van vocht in de badkamer is de kans groot dat je ook last hebt van schimmel. Dit is natuurlijk een probleem dat je het liefst zo snel mogelijk wilt aanpakken.

Gelukkig kun je dit heel gemakkelijk zelf doen. Wees er wel op bedacht dat simpelweg een goede schoonmaakbeurt het hier niet gaat redden. Je haalt daarmee namelijk alleen de oppervlakte van de schimmel weg.

Dit houdt echter ook in dat de schimmel gewoon weer terugkomt en dat die hele schoonmaak voor niets is geweest. Wat je beter kunt doen is de schimmel bespuiten met een mengsel van 9 delen water en 1 deel bleekmiddel.

De schimmel gaat op die manier dood en bij de volgende schoonmaak kun je hem dan ook goed verwijderen.

Vochtproblemen verhelpen prijzen

Wil je hulp bij deze klus? Besteed het dan voordelig uit! Vul het onderstaande formulier in en ontvang prijzen van bedrijven uit de regio. Vergelijk en bespaar:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X