Vocht in het plafond | Ikknapmijnhuisop.nl

Vocht in het plafond

vocht in het plafond

Heb je onlangs ontdekt dat je lelijke vlekken op het plafond hebt? Als je deze vlekken niet op een andere manier kunt verklaren, dan is het goed mogelijk dat er vocht in het plafond zit.

Dit is eigenlijk een veelvoorkomend vochtprobleem en kan veel schade veroorzaken. Vocht in het plafond kan bovendien verschillende oorzaken hebben.

Zo is het mogelijk dat er boven het plafond een leiding kapot is gegaan, waardoor er nu water in het plafond lekt. Een andere reden voor vocht in het plafond kan slechte isolatie zijn.

Het vocht kan niet uit huis en hoopt zich daarom op plekken waar je het niet wilt, zoals het plafond. Goed ventileren is de beste optie.

Vocht in het plafond kan ook andere ingewikkeldere oorzaken hebben. Het is goed om er een specialist naar te laten kijken.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vocht in het plafond:

Vocht in de muren en in het plafond kunnen voor de groei van schimmels zorgen. Wanneer je last hebt van schimmelvorming door vocht kan het zijn dat je huis onaangenaam ruikt.

Schimmels brengen hun eigen problemen met zich mee, zoals geuren en het veroorzaken van problemen met je gezondheid.

Voordat je vocht in het plafond kunt bestrijden, moet je eerst de oorzaak hiervan achterhalen. Zoals al eerder gezegd kan dit veroorzaakt worden door een kapotte leiding of slechte ventilatie.

Soms kan het ook zo zijn dat je vocht in het plafond hebt, terwijl dit nog niet eens zichtbaar is. Echter zijn er ook dan manieren om erachter te komen dat je vochtproblemen hebt.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je merkt dat je een muffe geur in huis hebt. Vaak is dit te wijten aan vocht in huis of in het plafond. Wanneer je echter vlekken ziet, is er echt iets aan de hand en moet je dit zo snel mogelijk aanpakken.

Vocht in het plafond verhelpen:

Omdat er zoveel verschillende oorzaken zijn van vocht, is het in eerste instantie belangrijk om te bekijken waar het vocht zich bevindt en waar dit vandaan komt.

Heb je bijvoorbeeld een donkerdere plek op het plafond en zit deze precies onder je badkamer? Dan kun je er al bijna zeker van zijn dat je een lek hebt in je badkamer.

Het kan echter ook zijn dat de plek zich bevind in een hoek. Dit kan gebeuren wanneer het lek bijvoorbeeld van buiten komt. Een oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat je een poreuze gevel hebt of een lek.

Bij zware regen kan het zijn dat er vocht door de gevel of kier naar binnen loopt.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een specialist om hulp vragen:

Als je vocht in je plafond hebt, is het beter om dit niet op eigen houtje te gaan aanpakken. Wellicht krijg je de lelijke plekken weg, maar als het vocht er nog steeds zit, zullen er later nieuwe problemen opduiken.

Het is dus aan te raden om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Een specialist kan het vocht in je plafond namelijk permanent verwijderen, zodat het niet gemakkelijk terug komt.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 14 minuten geleden een offerte aangevraagd.X