Gevel impregneren kosten | Vergelijk en bespaar!

Gevel impregneren kosten

gevel impregneren kosten

Hoeveel je uiteindelijk betaald om je gevel te laten impregneren is afhankelijk van verschillende factoren. Zo liggen de kosten aan je eigen voorkeuren, het impregneermiddel dat er gebruikt wordt, de oppervlakte die geïmpregneerd moet worden en natuurlijk van het bedrijf zelf waar je voor kiest.

De prijzen tussen impregneer bedrijven verschillen best veel wij raden je aan om behalve dit artikel te lezen ook prijzen te vergelijken. Vul onderaan deze pagina het formulier in en bespaar tot wel 40% op gevel impregneren kosten. Je ontvangt meteen meer informatie en prijzen van bedrijven uit jouw regio!

Gevel impregneren prijzen

Zit je eraan te denken om je gevel te laten impregneren? Een gevel impregneren heeft als grote voordeel dat de muur geen water meer doorlaat. De muur wordt doordrongen van een materiaal, waardoor het vocht er niet meer doorheen kan. Dit is met name handig bij buitenmuren die erg vochtig zijn. Vochtige buitenmuren kunnen ontstaan door een flinke en langdurige regenbui of door bijvoorbeeld optrekkend vocht, wanneer water uit de grond de fundering intrekt.

In het geval van optrekkend vocht zal het niet helpen om alleen een gevel te laten impregneren, maar wel bij vocht van buitenaf. Dit vocht van buitenaf kan ook de binnenmuren intrekken en hier allerlei schade veroorzaken. Zo kun je last krijgen van schimmels, lelijke vochtplekken en zelfs ongedierte! Daarnaast kan vocht in de muren ook problemen voor je gezondheid veroorzaken. Heb je dus last van vochtige buitenmuren, dan kun je dit goed aanpakken door je gevel te laten impregneren.

Wanneer je je gevel laat impregneren, wordt er een speciaal materiaal gebruikt dat tot diep in de muur doordringt. De poriën worden op die manier ‘verzadigd’, waardoor er geen ander vocht meer in kan. Hoewel je in principe ook zelf je gevel zou kunnen impregneren, kan dit veel beter gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf dat over de juiste materialen en middelen beschikt. Wil je graag weten wat de gevel impregneren kosten zijn, lees dan even verder.

De globale prijs gevel impregneren

Voor een gemiddelde klus kun je gemakkelijk rekenen op zes tot tien euro per vierkante meter. Dit lijkt een behoorlijk verschil te zijn, maar de prijs is ook afhankelijk van de oppervlakte van de gevel. Wil je een groter oppervlak laten impregneren, dan zul je al gauw minder betalen per vierkante meter, terwijl je voor een kleiner oppervlak het hoogste bedrag betaald. Ook het impregneermiddel is in deze prijs inbegrepen. Hou er wel rekening mee dat je meer gaat betalen voor een kwalitatief hoogwaardiger middel. Afhankelijk van het merk betaal je dus een hogere prijs, maar krijg je hier ook een betere kwaliteit voor terug.

Extra gevel impregneren kosten

Hou er ook rekening mee dat het bovengenoemde bedrag niet per se het uiteindelijke bedrag is dat je betaald. In sommige gevallen moet je ook opdraaien voor de voorrijkosten, waardoor het dus een aanrader is om een bedrijf te kiezen dat vlak bij je in de buurt zit, om een hoge kilometerprijs te vermijden. Ook kan het zijn dat je voor speciaal werktuig of andere apparatuur moet betalen. Ook dit komt bovenop de prijs per vierkante meter. Wil je er zeker van zijn dat je de best mogelijke prijs krijgt, vergelijk dan verschillende offertes.

Gevel impregneren prijzen vergelijken

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je meer informatie en prijzen van impregneer bedrijven uit jouw regio: 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 11 minuten geleden een offerte aangevraagd.X