Gevel reinigen | Gevelreiniging zelf doen | Gevelreiniging offerte

Gevel reinigen

Gevel reinigen

Bij het opknappen verbouwen of renoveren van je huis kan je alleen aan de binnenkant van je huis denken, maar de buitenkant speelt ook een grote rol.

Een van de goedkopere manieren om de buitenkant van je huis op te knappen het grondig reinigen van je gevel.

Een gevel laten reinigen kos niet veel en wat je er voor terug krijgt is enorm. De scherpste prijzen voor gevelreiniging vind je via ikknapmijnhuisop.nl!

Gevelreiniging prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Gevel reinigen:

Alle woningen (die buiten staan) zijn onderhevig aan de weersinvloeden. Dit maakt dat vrijwel elke woning in meer of mindere mate te maken krijgt met vuilaanslag door vocht, regen, smog, zon etc.

Door middel van een gevelreiniging toe te laten passen is je huis aan de buitenkant weer als nieuw.

Vrijwel elke gevel is geschikt voor gevelreiniging. Bij gevelreiniging door een bedrijf moet je niet denken aan een emmer en spons om de gevel te reinigen.

Bij professionele gevelreiniging word er meestal gebruik gemaakt van hoge druk spuiten met stoom, een speciaal gevelreinigingsmiddel of zand.

Hoe wordt een gevel professioneel gereinigd?

Gevelreiniging is te verdelen in 3 meest gangbare manieren die elk weer bij verschillende typen gevels en vervuiling horen, namelijk:

  • Stoomreiniging
  • Chemische reiniging
  • Zandstralen

De gevel reinigen met stoom:

De gevel word bij stoomreiniging schoongemaakt door verwarmd water van ongeveer 150 graden en vervolgens onder hoge druk op de gevel gespoten.

Door de hoge druk en de warmte laat het vuil goed los en is er snel zichtbaar resultaat.

Gevelreiniging door het gebruik van stoom word meestal toegepast voor kalkzandsteen waar aanslag op zit en wat nog vrij gemakkelijk te reinigen is. Je kunt denken aan groene alg aanslag.

Let op: kalkzandsteen is van poreus materiaal en moet meestal dus na een gevelreiniging geïmpregneerd worden tegen weersinvloeden etc. op deze manier behoudt je het langst het schone resultaat.

Gevelreiniging prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

De gevel reinigen met chemicaliën:

Bij chemische reiniging wordt hardnekkigere aanslag op de gevel verwijderd door eerst de gevel in te smeren met chemicaliën.

Nadat dit z’n werk heeft gedaan wordt het schoongespoten met hoge druk en verwarmd water. In het geval van niet milieuvriendelijke middelen wordt het afval water opgevangen en gerecycled.

Chemische reiniging wordt vaak gebruikt voor stucwerk, rode baksteen en beschilderde gevels. Het is belangrijk om bij deze gevels voorzichtig te werk te gaan met gevelreiniging vanwege de kwetsbaarheid.

Gevel reinigen door zandstralen:

Bij gevelreiniging door zandstralen wordt de gevel schoon gespoten met water dat is gemengd met een straalmiddel. Door de gevel onder druk schoon te spuiten met dit middel wordt vuil en verkleuring als het ware weggeschuurd van de gevel.

Het zandstralen van een gevel is bijna altijd mogelijk maar laat dit wel even bepalen door de prof (zeker omdat het ook gaat om het behoud van de voegen ja of nee).

Gevelreiniging prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Gevelreiniging zelf doen:

De kosten van gevelreiniging vallen ontzettend mee zeker als je kijkt naar het werk wat geleverd wordt en het resultaat.

Om de gevelreiniging kosten zo laag mogelijk te houden kun je zelf aan de slag met bijvoorbeeld een hoge druk spuit, maar je moet dan wel over een aantal dingen nadenken voordat je begint namelijk:

  • De kwaliteit van de gevel (zorgen dat de gevel niet beschadigd door gevelreiniging met hoge druk)
  • Manier van aanpak (de lage delen reinigen lukt vaak wel, maar hoe bereik je de bovenkant gevel)
  • Veiligheid (een onervaren iemand moet opletten op zijn eigen veiligheid en die van anderen)
  • Tijd (hoeveel tijd kan je uitrekken voor de klus, een onervaren iemand doet er vaak erg lang over om het gewenste gevelreiniging resultaat te behalen).

Gevelreiniging prijzen vergelijken: 

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend de scherpste en beste gevelreiniging offertes aan bij verschillende bedrijven uit de regio.

De scherpste prijzen vindt je via ons! 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X