Witte uitslag stenen verwijderen | Witte uitbloei verwijderen

Witte uitslag stenen verwijderen

witte uitslag steen verwijderen

Heb je witte uitslag op de gevel geconstateerd? Geen zorgen want dit komt wel vaker voor. Witte uitslag op steen kan je verwijderen door het te laten behandelen. Witte uitslag ontstaat vaak bij nieuwbouwprojecten of pas gemetselde muren. Niet alleen bij nieuwbouwprojecten maar ook bij een gemetselde uitbouw van een woning kan het ontstaan.

Klik hier om meteen gratis en vrijblijvend gevelreiniging offertes aan te vragen bij bedrijven uit je regio!

Verwijderen van witte uitslag op baksteen metselwerk

Uitlag op de stenen word ook wel witte uitbloei genoemd. Wanneer er witte uitslag zichtbaar is gekomen op je metselwerk kan je het beste de uitslag even een seizoen laten rusten. In sommige gevallen van witte uitslag op steen zal de witte uitslag vanzelf weer verdwijnen. Als de uitslag vanzelf weer verdwijnt dan ging het om water oplosbare bestanddelen in de muur. Een paar goede regenbuien zullen de uitslag doen verdwijnen (zorg dus dat er in ieder geval een regenseizoen tussen zit zoals de herfst)

In sommige gevallen is het goed en kan het nuttig zijn om het proces van witte uitslag verwijderen te versnellen. Dit kan je doen door de gevel te laten reinigen. De gevel laten reinigen zorgt ervoor dat de witte uitslag op de stenen sneller verdwijnt, let op dat je niet met heet water of stoom te werk gaat. Wanneer je zelf de gevel gaat reinigen doe dit dan in overleg met een gevelreinigings bedrijf (of laat het gedeeltelijk uitvoeren).

In alle gevallen is het af te raden voor het verwijderen van witte uitbloei of uitslag op het metselwerk is het gebruik van ‘reinigingszuren’ Wanneer je dit niet op de juiste manier gebruikt of het wel goed gebruikt maar het op een verkeerde ondergrond toepast kan het voor grote schade aan het metselwerk zorgen.

Gevelreiniging offerte aanvragen

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend de scherpste en beste gevelreiniging offertes aan bij verschillende bedrijven uit

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 8 minuten geleden een offerte aangevraagd.X