Schilderij ophangen | Ikknapmijnhuisop.nl

Schilderij ophangen

schilderij ophangen

Je huis opknappen of een kamer direct een ander uiterlijk geven kan je realiseren door iets leuks aan de wand op te hangen. Je kan een mooi schilderij ophangen, maar krijtborden en fotolijsten zijn ook erg in op het moment. Voordat je überhaupt aan de slag gaat moet je eerst goed nadenken over wat je wilt plus hoe en waar je het wil ophangen. Eenmaal besloten wat je wilt? Dan kan je de volgende tips gebruiken om de klus te klaren.

Schilderij ophangen

We raden aan om een schilderij of fotolijst op ooghoogte op te hangen. Trouwens met een schilderij ophangen op ooghoogte bedoelen we gemiddeld 1,65 meter (gezien verschillende lengtes van mensen).

Hang alles recht op in een rechte lijn op. Een schilderij recht ophangen kan je het beste doen door een waterpas te gebruiken. Met een waterpas zie je wat echt recht is. Let op soms is het plafond scheef en wanneer je dan een schilderij recht en waterpas ophangt hangt kan dit toch scheef lijken. In dit soort situaties hang je het eerste schilderij op zicht recht en vervolgens met een waterpas de rest van de schilderijen vanuit het eerste schilderij.

Teken vervolgens de gaten af die geboord moeten worden om het schilderij op te hangen. Voordat je een schroef in het geboorde gat schroeft moet je er eerst een plug in stoppen. Voor een stenen of betonnen muur kies je gewoon 6 mm pluggen. Let op dat de boor-diameter gelijk is aan die van de plug-diameter. Om een gat in steen te boren gebruik je een steenboortje voor steen of houtboortje voor hout.

Railsysteem voor schilderijen en lijsten

Zo min mogelijk gaten boren in je wand voor het ophangen van schilderijen en lijsten? Maak dan gebruik van een speciaal railsysteem. Het monteren van een railsysteem is best eenvoudig en hoe het moet kan je zien in het volgende filmpje: Schilderij ophangen railsysteem

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X