Magneetverf | Ikknapmijnhuisop.nl

Magneetverf

Een wand beschilderen met magneetverf is eigenlijk niet meer weg te denken uit een trendy en hippe woonkamer.

De mogelijkheden van magneetverf zijn eindeloos. Ben je in een creatieve bui? Ga dan lekker aan de slag met magneetverf. Je kunt er diverse richtingen mee op en telkens weer wat nieuws verzinnen. Maak een fotomuur, een to-do lijstje of een weekagenda op de muur.

Magneetverf 

Hoe kan je magneetverf gebruiken, waar bestaat het uit en waarom is het zo leuk? Magneetverf is een verf die bestaat uit een speciale samenstelling van latexprimer op waterbasis en minuscule ijzerdeeltjes.

Doordat de kleine ijzerdeeltjes al in de verf zitten verwerkt, zal een magneet, die wordt geplaatst op het bewerkte oppervlak, blijven plakken.

De vele mogelijkheden van magneetverf

Zoals beschreven zijn de ideeën en mogelijkheden met magneetverf eindeloos. Je kunt magneetverf veilig gebruiken in de meeste leefgedeeltes in huis, zoals de woonkamer, kinderkamer, keuken of het kantoor.

Een wand met magneetverf is de ideale en hippe vervanging voor prikborden of white boards. Met losse magneten kan je lekker recepten, leuke foto’s, belangrijke post of to-do lijstjes gemakkelijk aan de wand vastplakken.

Magneetverf gebruiken in de kinderkamer

door magneetverf te gebruiken op de kinderkamer, kunnen kinderen zich eindeloos uitleven met magneten. Gebruik bijvoorbeeld cijfers en letters om je kind spelenderwijs te laten leren.

Magneetverf ondergrond en afwerking

Magneetverf kan gebruikt worden op diverse ondergronden zoals; hout, pleisterwerk, beton en vele andere ondergronden. Bij ondergronden met een zuigende werking, zoals bepaalde houtsoorten,  moet de ondergrond wel eerst worden voorbehandelt met een speciale primer om ervoor te zorgen dat de magneetverf goed dekt en zijn magnetische kracht behoudt.

Voor een optimaal resultaat, moeten er minimaal twee lagen magneetverf over elkaar worden geschilderd. Voordat je met de tweede laag begint moet je de eerste laag eerst goed laten drogen. Als je meerdere lagen over elkaar heen verft, blijft de magneet beter plakken.

Met één liter magneetverf kan je ongeveer een oppervlakte bedekken van 6 vierkante meter. Voor een muur van 2 x 3 meter zal je dus 2 a 3 liter verf nodig hebben.

Je kunt magneetverf kopen in diverse verfspeciaalzaken, maar is ook op diverse websites te bestellen. Je hebt al één liter magnetische verf voor ongeveer 30 euro.

Geef een reactie

Wil je reageren op bovenstaand artikel of heb je een tip/advies? Vul hieronder dan je reactie in!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 22 minuten geleden een offerte aangevraagd.X