Muur schilderen voorbereiden | Muur schilderen | Schilderwerk

Muur schilderen voorbereiden

Muur schilderen voorbereiden

De voorbereiding op het schilderen van je muur is zeer belangrijk. De hoeveelheid aandacht die je aan het voorwerk besteed, zie je uiteindelijk terug in het eindresultaat. Natuurlijk geeft het meer werk en lijkt het zonde van de tijd, maar uiteindelijk zal je profijt hebben van je goede voorbereiding. 

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Schilderwerk voorbereiden

Het is belangrijk om een goede voorbereiding te treffen bij het ‘muur schilderen’. Doe je dit namelijk niet, dan heb je kans dat de nieuwe verf niet of nauwelijks hecht. Uiteindelijk kost een slechte voorbereiding je dus meer tijd en moeite. Neem dus even de tijd voor een goede voorbereiding.

Muren voorbehandelen

Onderdeel van een goede voorbereiding is het voorbehandelen van de muur. Zorg dat de muur egaal is en alle beschadigingen en oneffenheden zijn verdwenen. Dit kan je doen door de oneffenheden weg te plamuren en het teveel aan plamuur zachtjes weg te schuren. Tevens kan je dit doen door de muur voor te behandelen met voorstrijk. Hieronder zullen wij een aantal praktische tips geven.

Muur schilderen praktische tips:

Allereerst is het belangrijk om de rest van je huis schoon te houden. Dek dus zoveel mogelijk af met folie en tape ook hoeken en gaten zorgvuldig af. Vul oneffenheden of beschadigingen met plamuur of vulmiddel. Bij vulmiddel hoef je het teveel aan vulmiddel, vaak niet weg te schuren, zoals bij plamuur. Kijk hiervoor ook bij plamuren.

Behandel sterk zuigende muren met voorstrijk om te zorgen dat de uiteindelijk verf goed hecht. Door met een vochtige doek over de muur te wrijven, kan je zien of je een ‘poederige muur’ hebt. Komt er verf af, dan is het raadzaam om de muur eerst te behandelen met voorstrijk.

Na de voorbereiding

Ben je klaar met de voorbereiding en ben je toe aan het schilderen, lees dan als laatste check nog even deze twee artikelen door: muur schilderen of plafond witten.

Prijzen en informatie opvragen

Heb je een klein budget, maar wil je de klus toch graag uitbesteden? Vraag offertes op bij diverse schildersbedrijven uit de regio en ontvang informatie en prijzen op een rijtje. Zo kan je direct zien of je de klus kunt uitbesteden of toch zelf de kwast ter hand moet nemen.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 21 minuten geleden een offerte aangevraagd.X