Voorstrijkmiddel | Voorstrijk | Stuckwerk prijzen vergelijken

Voorstrijkmiddel voor stucwerk

Voorstrijkmiddel gebruiken voor het stucen. Voordat er begonnen wordt met het stucwerk moet er meestal een voorstrijkmiddel worden aangebracht.

Voorstrijkmiddel wordt gebruikt om de ondergrond voor te bereiden zodat het stucwerk optimaal kan hechten aan de ondergrond.

Verschillende merken zoals Knauf hebben ruime keus aan voorstrijkmiddel voor het perfecte eindresultaat.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Moet ik voorstrijkmiddel gebruiken?

Gipsgebonden pleisters hebben een goed hechtende en normaal zuigende ondergrond nodig voor een goed en kwalitatief eindresultaat.

Meestal is het zo dat het oppervlak wat gestut moet worden niet over deze eigenschappen beschikt. Vandaar dat er voorstrijk is.

Omdat de meeste wanden en plafonds of te stucen oppervlakten niet de optimale eigenschappen hebben is het goed om gebruik te maken van voorstrijkmiddel.

Wanneer dit niet het geval is kan de aangebrachte stuclaag gaan zakken of binden ze niet zo goed af. Ook in een later stadium kan het zijn dat de gipslaag gaat loslaten en eraf valt.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Verschillende soorten ondergrond:

In de ondergrond die gestuct moet worden word een onderscheid gemaakt tussen:

 • Sterk of onregelmatig zuigende ondergronden
 • Gladde, zwak tot niet zuigende ondergronden

Door het gebruik van het juiste voorstrijkmiddel zorg je ervoor dat ook bij deze ondergrond er een goede en sterke hechting zal ontstaan.

Elk voorstrijkmiddel past weer bij een specifieke ondergrond en is daar speciaal op afgestemd. Laat je goed informeren over voorstrijkmiddel voordat je ermee aan de slag gaat.

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Voorstrijkmiddel voor een gladde ondergrond:

Hieronder benoemen we een aantal voorstrijkmiddelen van Knauf voor de gladde ondergrond die het oppervlak ruwer maken zodat de gipsmortel beter hecht.

 • Knauf Betonkontakt: Een basis voorstrijkmiddel voor de gladde ondergrond. Het materiaal is een kunststofdispersie die bestaat uit een mengsel van zuiver kwartszand en fijngemalen calciumcarbonaat.
 • Knauf Putzgrund: Voorstrijkmiddel met vochtkering om te voorkomen dat vocht in ondergrond dringt. Putzgrund voorstrijkmiddel is een witte kunststofdispersie met kwartszand.
 • Knauf Isokontakt: Voorstrijk om kleurdoorslag vanuit de ondergrond te voorkomen. Door aanbrengen van Isokontakt zal vervuiling niet meer door de uiteindelijke stuclaag dringen. Isokontakt is een witte kunststofdispersie met kwartzand.
 • Knauf F2F Basic: F2F Primer wordt met name gebruikt als een speciale voorstrijkmiddel indien wordt afgewerkt met de F2F Pasta of F2F Poeder van Knauf. De F2F Basic is een kunststofdispersie.

Voorstrijk voor een sterk zuigende ondergrond:

Het uitharden van gips is een proces waar voldoende water voor nodig is. Als dit water wordt opgezogen door de ondergrond dan wordt dit proces verstoord.

De gipsmortel kan “verbranden” en dit gaat natuurlijk weer ten koste van het eindresultaat. Er kunnen bijvoorbeeld kleine scheurtjes ontstaan, maar het gips kan ook verpoederen of onthechten.

Een zuigende open ondergrond heeft een zuigkrachtregulerende voorstrijkmiddel nodig met grote hechtkracht.

Voorstrijk kan handmatig, maar ook machinaal worden aangebracht. De onderstaande voorstrijkmiddelen kunnen machinaal worden aangebracht met de “Ritmo” of met een primerpomp.

 • Knauf Grondeermiddel: Basisvoorstrijk die met water verdund moet worden, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond. Onverdund zou de ondergrond te glad kunnen worden. Knauf grondeermiddel is een kunststofdispersie.
 • Knauf Stuc-Primer: Voorstrijk voor gebruik op een sterk zuigende ondergrond. Stuc-Primer is een kunststofdispersie die voor gebruik verdund wordt.
 • Knauf F2F-primer: F2F Primer wordt met name gebruikt als speciale voorstrijk indien wordt afgewerkt met de F2F Pasta of F2F Poeder van Knauf. F2F Primer is een kunststofdispersie. 

Stucwerk prijzen vergelijken:

Wil jij je klus liever voordelig uitbesteden of gewoon is kijken wat de kosten zijn van een professional uit de regio?

Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere stucwerk offertes voor jouw klus:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 15 minuten geleden een offerte aangevraagd.X