Gipsmortel | Soorten gipsmortel | Stucwerk prijzen vergelijken

Soorten gipsmortel

Soorten gipsmortel: Wanneer je wilt gaan stucen met gipsmortel is het goed om te weten welk van de soorten gipsmortel je het beste kan gebruiken voor het stucwerk.

Gratis en vrijblijvend informatie en prijzen opvragen van stukadoorsbedrijven in de regio kan meteen via deze site!

Stukadoor prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Gipsmortel 

Gipsmortel kan je uitstekend gebruiken voor je stucwerk in huis. Gipsmortel is een natuurlijk product dus het is ook nog eens milieuvriendelijk. Behalve de milieuvriendelijke eigenschappen van gipsmortel is het ook nog eens brandvertragend en goed vochtregulerend. Een uitstekend product dus om in huis voor de meeste soorten stucwerk of reparaties te gebruiken.

Gipsmortel en voorstrijkmiddel

Wanneer je stucwerk wil gaan aanbrengen over oud stucwerk heen weet dan dat je eerst een voorstrijkmiddel moet gebruiken zodat het nieuwe stucwerk goed hecht. Voordat je met voorstrijk aan de slag gaat moet je eerst al het loszittende stucwerk verwijderen en stofvrij maken.

Drie bekendste gipsmortels voor stucwerk

Rotband: Rotband is een kant en klare hechtpleister voor behangklaar stuckwerk binnen. Behalve dit is het ook de ideale ondergrond voor sier- pleisterwerk. Rotband is een binnenpleister voor handmatige verwerking in één laag. Geschikt voor alle steenachtige ondergronden in alle types ruimten/gebouwen.

Geelband: Geelband hechtschuurgips is een schuurgips waarin toeslagstoffen gebruikt zijn, die de hechting bevorderen en waarmee een fijne schuurwerk structuur bereikt kan worden. De pleister komt overeen met de speciegroep P.IV.b.2. Omdat geelband goed bestand is tegen vocht is het zelfs geschikt om gebruikt te worden in de vochtige ruimten in huis zoals de badkamer of keuken.

Goldband: Goldband is de kant en klare gipsmortel voor het gladde pleisterwerk binnen. Goldband is op de meeste steenachtige ondergronden en pleisterdragers te gebruiken (behalve beton)

Fix & Finish: Fix & Finish is de kant-en-klare gipsmortel voor lijm- en pleisterwerk op niet dragende scheidingswanden van cellenbetonblokken binnen.

Behalve dat Fix & Finish hiervoor gebruikt kan worden wordt het ook toegepast voor het pleisteren van beton-, gips- of kalkzandsteenblokken en stuclagen van gips of kalkmortel binnen. Fix & Finish moet bij het pleisteren in twee lagen aangebracht worden.

Stucwerk prijzen vergelijken

Wanneer je een keuze hebt kunnen maken uit een van de soorten gipsmortel moet je gaan kijken naar wie het gaat aanbrengen. Je kan het stucwerk zelf uitvoeren of de stucwerkklus uit handen geven aan een professionele stukadoor.

Wij adviseren om in ieder geval voordat je gaat beginnen met stucwerk bij bedrijven uit de regio informatie en prijzen te vergelijken. Onze site heeft hier een handige tool voor. Door het onderstaande aanvraagformulier in te vullen kan je gratis en vrijblijvend beginnen met vergelijken.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 25 minuten geleden een offerte aangevraagd.X