Muur verven | Muur verven kosten | Zelf muur verven

Muur verven

muur verven

Soms is je huis wel toe aan wat nieuws. Je huis knapt vanbinnen al een heel eind op als het voorzien is van een nieuw laagje verf. Maar wat is de beste manier op dit zelf aan te pakken of kan je deze klus toch beter uitbesteden? Via deze website kan je het antwoord daarop gratis en vrijblijvend ontvangen.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Mocht je de klus zelf gaan aanpakken, dan is het belangrijk dat je alles in de ruimte goed afdekt, zodat je meubels zijn beschermd. Plak ook de randen, stopcontacten en schakelaars zorgvuldig af met tape. Behandel de beschadigingen in je muur met plamuur voordat je gaat verven. Zo krijg je een egale muur zonder oneffenheden. Schuur het teveel aan plamuur weg met een stukje schuurpapier.

De Muur verven; Voordat je begint

Controleer voordat je begint met verven met wat voor soort muur je te maken hebt. Neemt je muur gemakkelijk vocht op of trekt het vocht niet in je muur. Door een nat doekje/kwast te gebruiken kan je dit controleren. Zet een natte veeg op de muur. Is de veeg na een paar minuten weg, dan neemt je muur vocht op, zit de streep er nog dan neemt je muur geen vocht op.

Is je muur behandeld met witkalk, dan is het raadzaam om de muur eerst grondig schoon te maken met water. Ga je over de muur heen en heb je een witte streep op je hand, dan heb je te maken met een witkalk-muur. Behandel je de muur niet eerst voor met water, dan bestaat de kans dat de nieuwe verflaag niet hecht.

De muur verven en vieze plekken wegwerken

Zit je muur onder de vlekken of beschadigingen, dan is dit te verhelpen door renovatieverf te gebruiken. Bij schimmelplekken gebruik je bleek om de plekken te verwijderen. Als je dit er niet af haalt, krijg je er later spijt van omdat deze vlekken dwars door de nieuwe verf heen kunnen komen. Dan is je hele werk alsnog voor niets geweest en kan je weer de kwasten en rollers op gaan zoeken.

De muur verven

Heb je al deze voorzorgsmaatregelen genomen, dan kan je eindelijk beginnen met verven. Open het verfblik en meng de verf goed door. De hoeken en randen zijn het moeilijkst te bereiken, dus die kan je het best als eerst verven met een kleine roller. Rol hierna het grote oppervlakte met een grote vachtroller (aan een stok). Verdeel de verf goed over je roller door de roller over de ribbels in de verfbak te halen. Zo zorg je ervoor dat je een mooi egaal oppervlakte krijgt.

Verf de muur in één keer en stop tussendoor niet met verven. Zo ontstaat er namelijk kleurverschil. Bij het in één keer doorverven, zal je zien dat je een heel mooi resultaat krijgt. Mocht het nodig zijn, verf het dan nóg een keer. De verf zal dan ook minder snel slijten.

Klaar met de muur verven

Nadat je tevreden bent over het schilderwerk, verwijder je direct voorzichtig het tape en de afplakfolie. Dit om te voorkomen dat je stopcontacten of meubels later alsnog onder de verf komen te zitten van de losse tape of verf. Zet de kwast of roller in een bakje met terpentine en bewaar ze in aluminium folie/plastic zakje om ze nogmaals te kunnen gebruiken.

Aanvullende informatie en prijzen opvragen

Wil je deze klus toch niet zelf aanpakken, besteed het dan uit aan een professional. Wij kijken voor je rond in de regio en vragen diverse offertes op. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Tegelijkertijd kun je wel de beste offerte uitkiezen en voor een leuk prijsje de klus uitbesteden.

Een muur verven is bijna altijd nodig wanneer je een huis gaat opknappen, renoveren of verbouwen. In dit artikel beschrijven we hoe je een muur het beste kunt verven.

De beste en snelste manier om achter schilderwerk kosten van een muur te komen is het gratis prijzen vergelijken bij verschillende schilders bedrijven in de regio. Dan kan je eventueel als de prijzen bevallen het werk laten uitvoeren.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X