Over lekkage en schimmel plekken heen schilderen

Vlekken schilderwerk verwijderen

vlekken uit schilderwerk verwijderen

Iedereen weet dat je je schilderwerk goed moet onderhouden. Het liefst doen we dit zo min mogelijk om als het even kan heerlijk in het zonnetje te zitten in het voorjaar in plaats van het huis schilderen. Maar toch is het om de paar jaar noodzakelijk om het schilderwerk grondig aan te pakken.

Meestal zie je niet direct dat het weer tijd is om je schilderwerk te doen, maar weet je nog die ene keer dat je dat ene schilderij van de muur haalde… Toen zag je heel goed wat voor een kleurverschil er ontstaan was. Je zult nu de vlekken in het schilderwerk moeten verwijderen.

Deze verkleuringen komen vaak door stof, aanslag van nicotine, vet en het licht wat erop valt. Het is dan ook slim om hier tijdens het onderhoud rekening mee te houden, zodat de verkleuringen niet terugkomen. Vraag gratis en vrijblijvend schilderwerk informatie en prijzen van verschillende bedrijven in de regio op via deze site.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Hoe je de verschillende verkleuringen het beste te lijf kunt gaan, wordt hieronder beschreven. 

Nicotine aanslag op het schilderwerk

Wordt er veel gerookt in huis, dan zal er een aanslag van nicotine gaan zitten op het schilderwerk. Dit is vooral zichtbaar op de muren en het plafond. Het is zaak deze aanslag eerst te verwijderen, doe je dit niet en schilder je gewoon over de aanslag heen, dan zullen de verkleuringen vroeg of laat terugkomen.

Nicotine kan je verwijderen met verschillende middelen, deze middelen zorgen ervoor dat de vlekken geïsoleerd worden. Kijk in de winkel naar een voorstrijkmiddel, om de vlekken in het schilderwerk te verwijderen. Er zijn verfsoorten waarmee je maar één keer hoeft te schilderen om een goede dekking te krijgen. De vlekken zullen door deze verf goed geïsoleerd zijn.

Zorg ervoor dat je altijd eerst de vlekken voorbehandeld. Doe je dit niet dan is je schilderwerk voor niks. Meestal zijn twee lagen voldoende, 1 voorbewerkte laag en de gewone laag eroverheen. Weet je niet zeker hoe je dit moet doen, vraag dan altijd hulp aan een professional.

Schimmelvorming

Schimmelvorming in een woning is een veel voorkomend probleem als er geen goede ventilatie aanwezig is. Door slechte ventilatie kan het vocht niet goed weg. Vocht dat niet goed weg kan veroorzaakt schimmelvlekken op muren en plafonds. Vaak kom je deze vlekken tegen in de badkamer. De badkamer is een vochtige ruimte en in de meeste huizen is daar geen goede ventilatie aanwezig.

Om schimmelvlekken goed te verwijderen moet je de schimmel eerst doden. Dit doe je door behandeling van de schimmelvlekken met bleekmiddel of een sodaoplossing. Zorg ervoor dat de behandelde plekken met warm water worden schoongemaakt en vergeet niet de plekken eerst goed droog te laten worden, voordat je ze gaat verven. 

Er zijn verschillende soorten verf die speciaal zijn om schimmel te voorkomen. Gebruik deze verf als eerste laag, je kunt hiervoor ook latex gebruiken. Heb je de schimmel goed behandeld, maar nog steeds geen goede ventilatie in huis? Dan heb je grote kans dat de schimmel terugkeert.

Poeder op het te schilderen oppervlakte

Om een zo goed mogelijk resultaat te hebben van je verfwerk, moet de verf goed hechten. Heb je een ondergrond die poederig is, dan zal de verf niet goed hechten met alle problemen van dien. Na een tijd heb je kans dat de nieuwe verflaag gaat bladderen. Zorg er dan ook altijd voor dat je poederige muren eerst voorbehandeld. Hoe weet je nou of je met een poederig ondergrond te maken hebt? Je kunt dit controleren door met je hand over de muur te wrijven. Is je hand daarna wit, dan heb je met een poederige ondergrond te maken. 

Zorg dat je de muur goed wast met warm water en zorg dat de muur droog, vetvrij en stofvrij is. Behandel de muur daarna met een fixeermiddel, dit zorgt ervoor dat de verf goed hecht aan het oppervlakte. De losse deeltjes blijven door het fixeermiddel vastzitten, hierdoor kan de verf zich hechten. Doe je dit niet, dan kun je de muur niet schilderen met latex en zul je op korte termijn weer moeten schilderen. Je verwijdert namelijk op deze manier geen vlekken uit je schilderwerk.

Lekkage vlekken in het schilderwerk

Soms komt het voor dat je lekkage in huis hebt. Het vervelende is dat je daardoor altijd lekkagevlekken krijgt. Deze vlekken wil je natuurlijk zo snel mogelijk verwijdert hebben. Ook voor deze vlekken is het zaak dat je eerst een coating gebruikt om de vlekken te isoleren. We willen natuurlijk niet dat de vlekken terugkomen als je de muur hebt geschilderd.

Schilderwerk prijzen vergelijken

Wil je toch liever het schilderwerk uitbesteden, zorg dan dat je meerdere offertes opvraagt. Het kan zomaar zijn dat je bij de andere een stuk goedkoper uit bent. Een offerte opvragen kost niks, maar je kunt je daardoor wel goed oriënteren. Vul het onderstaande formulier in. Je zult dan bericht krijgen en zul je meteen weten waar je aan toe bent.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X