Plafond witten | Plafond schilderen | Kosten plafond witten

Plafond witten

hoe moet ik een plafond witten

Plafond witten in simpele stappen uitgelegd. Creëer eerst zoveel mogelijk ruimte, zodat je makkelijk kan werken en dek alles zorgvuldig af met folie en afplaktape. Haal vervolgens de stroom eraf en demonteer de lampen. Twijfel je toch of je de klus zelf wil doen, vraag dan vrijblijvend en gratis offertes op en maak daarna je keuze.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Schoonmaken voor het plafond witten

Ook bij het witten van je plafond zijn er twee types plafond. Wederom een witkalk of veegvast plafond. Deze kan je schoonmaken met een vochtige doek en water. De andere soorten plafonds kan je schoonmaken met ammonia en water.

Het is bij alle soorten plafonds belangrijk dat de oude verflaag eraf wordt gehaald. Zo voorkom je dat de nieuwe verflaag gaat afbladderen en je opnieuw het plafond moet witten. Zit er nog een oude verflaag op het plafond, verwijder deze dan met een plamuurmes. Voor meer informatie kan je ook dit artikel bekijken verf verwijderen.

Oneffenheden op het plafond witten

Zitten er vocht-, roest- of nicotineplekken op je plafond? Verf hier dan niet overheen. Voorzie deze plekken eerst van renovatieverf. Schilder je over deze plekken heen, dan loop je grote kans dat de vlekken na verloop van tijd dwars door je nieuwe verflaag heen komen en kan je opnieuw het plafond gaan witten. Neem hier dus echt even de tijd voor.

Gaten of beschadigingen wegwerken

Voordat je aan de slag kunt met witsel en een kwast, is het belangrijk dat het gehele plafond egaal is. Zitten er oneffenheden of beschadigingen in, vul dit dan op met muurvuller. Je kunt hiervoor een plamuurmes gebruiken. Laat de muurvuller goed drogen en kijk of er nog een laag nodig is. Kijk voor meer informatie bij plamuren.

Plafond witten

Net als bij ‘plafond schilderen’ is het bij ‘plafond witten’ ook raadzaam om eerst de hoeken en randen met een kwast te voorzien van witsel. De rest van het plafond kan je hierna witten met een vachtroller (eventueel met stok). Schaf een anti-spat vachtroller aan, zodat je zelf niet of minder onder de verfspetters zit. Een vachtroller zuigt veel verf op. Door deze eigenschap is het raadzaam om te zorgen dat er altijd voldoende verf op je kwast zit.

Smeer je te weinig verf op je kwast, dan heb je kans dat je de nieuwe verflaag weer van het plafond afhaalt met je vachtroller. Zo blijf je bezig! Maak lange banen en wit het gehele oppervlak. Laat het goed drogen en kijk of er nog een laag nodig is. Voor het beste eindresultaat zijn twee lagen aan te raden. Kijk tenslotte of geen stukken bent vergeten en werk dit direct bij om kleurverschil tegen te gaan.

Opruimen na het witten

Als je klaar bent met het witten van het plafond, is het handig om direct te gaan schoonmaken. Verwijder het tape en de folie en controleer de ruimte op eventuele verfresten. Wil je de kwast of roller bewaren, zet ze dan in een emmertje met terpentine of water en wikkel ze vervolgens in aluminiumfolie of een plastic zakje.

De kosten van plafond witten

De kosten voor het witten van je plafond liggen ver uiteen. Vraag daarom altijd meerdere offertes op. Dit kost tijd en vaak hebben mensen hier geen zin in. Dit loont echter wel en vaak bespaart het je (veel) geld. Vraag via ons offertes aan bij schildersbedrijven uit de regio. Dit is gratis en geheel vrijblijvend. Het enige wat je hierna nog zelf moet doen, is het kiezen van een schildersbedrijf. Vul het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 10 minuten geleden een offerte aangevraagd.X