Verf verwijderen | Verf afbijtmiddel gebruiken | Schilder tips

Verf verwijderen

hoe moet ik Verf verwijderen

Bij het renoveren of opknappen van een huis kan het zeer zeker voorkomen dat het schilderwerk moet worden aangepakt. In veel gevallen moet je voordat je kan beginnen met schilderen de oude verflaag verwijderen. Hoe je de oude verflaag kan verwijderen lees je in dit artikel. 

Vraag gratis en vrijblijvend schilderwerk informatie en prijzen van verschillende bedrijven in de regio op via onze site.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Verf verwijderen met afbijtmiddel:

Bij het verwijderen van verf, met een afbijtmiddel, is het belangrijk dat je de juiste kleding draagt: mondkapje en een veiligheidsbril. Doordat het een zeer agressief middel is, is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften op het product ook nog even goed door te lezen.

Als je het afbijtmiddel op het hout hebt gesmeerd met een kwast moet je 15 a 20 minuten wachten zodat het kan gaan intrekken. Na ongeveer 15 a 20 minuten heeft het afbijtmiddel genoeg tijd gehad om er in trekken.

Nu kun je met een krabber over de stukjes gaan die met het afbijtmiddel zijn behandelt. Het is handig om voor deze klus een scherp mesje te gebruiken zodat er geen onnodige beschadigingen aan de trap komen.

Dit kost weer tijd, omdat je die weer moet maken. Je kunt de trap schilderen wanneer hij goed is behandelt met het afbijtmiddel.

 Verf verwijderen met fohn:

Je gebruikt een verfafbrander wanneer je de verflaag wilt verwijderen door het te föhnen/afbranden. Een verfbrander geef een enorme hete lucht en zorgt ervoor dat de verflaag gaat bladderen.

Om te voorkomen dat het hout van de trap gaat verbranden moet je ervoor zorgen dat je de afbrander niet te dicht bij de verflaag houdt. Nadat je klaar bent met het verwarmen van de verf kun je het makkelijk verwijderen met een krabber.

Als je klaar bent met het verwarmen en het verwijderen met een krabber is het de bedoeling dat je de trap helemaal gaat schuren.

Verf verwijderen met een krabber: 

Dit doe je als er maar een paar plekken op de trap zijn gaan bladderen. Het is vaak onnodig om de hele laag verf weg te halen. Je kunt met de krabber de loszittende verf op de bepaalde plekken eraf krabben. Daarna kun je hem volledig gaan schuren.

kijk voor meer tips en info over Buitenkozijn schilderen, Trap schilderen

Schilderwerk informatie en prijzen opvragen

Als je het schilderen van je huis voordelig wilt uitbesteden, vraag dan meerdere schilderwerk prijzen op. Het vergelijken van prijzen voordat je koopt kan wel 30% op je schilderwerk uitbesteden schelen.

Trouwens, bij het aanvragen van een prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 26 minuten geleden een offerte aangevraagd.X