Trap schuren | Hoe schuur je het beste een trap?

Trap schuren

trap schuren

Je trap kan wel weer een nieuw kleurtje gebruiken. Echter, voordat je aan de slag kunt met een kwast, moet de trap eerst goed geschuurd worden.

Hoe de trap geschuurd moet worden, hangt af van de onderlaag van de trap. Wanneer je een houten trap wilt schuren en schilderen kun je direct aan de slag.

Zit er nog vloerbedekking op de trap? Dan moet je dit eerst verwijderen. Vloerbedekking van een trap verwijderen kan best wat tijd gaan kosten.

Voordat je aan de slag gaat, raden we aan om eerst prijzen te vergelijken van diverse schilders in de regio. Wie weet bespaart het je behalve veel moeite, ook nog geld.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Trap schuren:

Voordat je een trap kunt schilderen of de trap bekleden moet deze eerst geschuurd worden, zodat de nieuwe verflaag goed kan hechten aan de trap.

Een trap schuren kan met de hand of machinaal gedaan worden. Vaak is een combinatie van deze twee de beste oplossing.

Bij het schuren van de trap met een schuurapparaat, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je een opzetstuk hebt met een punt. Een trap heeft namelijk veel hoeken en deze kun je hiermee gemakkelijk bereiken.

De plekken waar je machinaal niet bij kunt, moet nog even met de hand worden geschuurd. Een trap schuren met de hand is best zwaar, zeker als er een groot gedeelte moet worden geschuurd.

Het gebruik van schuurblokken kunnen het schuren met de hand verlichten. Je wikkelt het schuurpapier om het schuurblok heen. Hierna heb je meer houvast en kun je beter kracht zetten op het te schuren oppervlak.

Welk schuurpapier heb je nodig:

Het hangt er van af in welke staat de trap verkeerd. Moet de trap helemaal kaal worden geschuurd of is de ondergrond goed genoeg om er nog een keer overheen te schilderen?

Wanneer de trap helemaal kaal geschuurd moet worden kies je voor korrel 80 – korrel 100. Als de trap alleen licht geschuurd moet worden kun je kiezen voor korrel 120 – korrel 200.

Trap schuren tip:  Schuur zo veel mogelijk met de richting van de houtnerf mee. Zo voorkom je onnodige krassen in de toplaag. 

Wanneer je niet zeker weet of er over de bestaande laag heen geschilderd kan worden laat dan een ervaren schilder er naar kijken.

Het zou zonde zijn als het schilderwerk niet mooi wordt of uiteindelijk niet goed hecht en opnieuw gedaan moet worden.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Trap schuren en schilderen prijzen vergelijken:

Wil je de klus toch liever uit handen geven? Een trap schuren en schilderen valt qua kosten best mee. Door het uit te besteden aan vakmensen, krijg je een mooi resultaat en bespaart het jezelf veel geknoei.

Wanneer je het onderstaande formulier in te vullen ontvang je gratis advies en kan je prijzen vergelijken bij schilders uit de regio! Of toch liever een traprenovatie?

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 39 minuten geleden een offerte aangevraagd.X