Schilderwerk schuren of schoonmaken? | Schilderwerk tips

Schilderwerk schuren of schoonmaken

Schilderwerk schuren of schoonmaken

Is jouw huis toe aan een nieuwe schilderbeurt? Ben je al aan het rondkijken welke kleuren je gaat gebruiken en fantaseer je er al op los hoe mooi het straks gaat worden als er een frisse nieuwe kleur op de wanden en kozijnen is aangebracht?

Het kan je huis zo heerlijk opknappen. Maar voordat je van het eindresultaat kunt gaan genieten is er een hoop voorbereiding nodig als je het goed wilt aanpakken. Zo dienen de te schilderen oppervlakten eerst grondig schoongemaakt worden en indien het om kozijnen en hout gaat zul je ook de boel moeten schuren.

De voorbereidingen qua schuren of schoonmaken is een tijdrovend werkje. Het is dus goed om te bedenken of je dit zelf wilt doen of dat je deze klus gaat uitbesteden aan een gerenommeerd bedrijf die precies weten hoe het schuren of schoonmaken van de te schilderen oppervlaktes optimaal gedaan moeten worden. 

Om je te helpen bij deze keuze, kunnen er via deze website gratis en vrijblijvend offertes worden aangevraagd. Hierna kun je vaak direct beslissen of je zelf gaat schilderen of dit uit gaat besteden.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Mocht je toch zelf aan de slag willen met schuren of schoonmaken, dan zijn een aantal goede Schilder tips voor een goede schoonmaak en hoe je het beste kunt schuren natuurlijk altijd handig.

Schoonmaken of schuren van schilderwerk

Wat is nu eigenlijk belangrijk voordat je wilt gaan schilderen? Moet je het te schilderen oppervlakte goed schoonmaken, goed schuren of allebei? Het is belangrijk om de boel te ontvetten en de ondergrond goed te prepareren voordat je überhaupt aan het schilderen begint. Dit is nodig zodat je verf zich goed kan hechten aan de ondergrond. Hierdoor doe je de schilderklus meteen goed en zal je langer plezier hebben van het schilderwerk.

Zorg eerst dat je de gaatjes en oneffenheden repareert en vult met een goed vulmiddel. Zodra dit droog is moet je het oppervlak ontvetten. Dit kun je het beste doen met St.Marc; dit is een krachtige ontvetter. Als dit weer droog is kan je met het schuren beginnen. Na het schuren is het verstandig om eerst een grondverf aan te brengen omdat de verf straks dan nog beter hecht. Voor meer informatie en tips, kan je klikken op onderstaande artikelen. Deze artikelen kunnen je een heel stuk op weg helpen: Schilderwerk voorbereidenJe huis laten schilderen en Schilderwerk in huis onderhouden.

Informatie en prijzen schilderwerk opvragen

Schuren en schoonmaken kan je vanzelfsprekend zelf doen, om de kosten te drukken. Niet elke hobbyklusser heeft echter zin om te schilderen. Via onderstaand formulier kunnen direct geheel vrijblijvend offertes worden aangevraagd. Dit verplicht je tot niets, maar geeft je wel duidelijkheid!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 37 minuten geleden een offerte aangevraagd.X