Huis laten schilderen

Huis laten schilderen

huis laten schilderen

Het (laten) onderhouden van je schilderwerk in huis is erg belangrijk. Het zorgt voor een langer behoud van je schilderwerk en je hebt langer plezier van een frisse kleur op je muren.

Je hoeft dit natuurlijk niet perse zelf te doen, je kunt dit ook uitbesteden aan een professional. Je kunt wel zelf het voorbereidende werk op je nemen, waarmee je kosten bespaart.

De schilder kan nu namelijk gelijk aan de slag en hoeft geen voorwerk meer te verrichten. Twijfel je of je de klus wilt uitbesteden, vraag dan gratis offertes en vergelijk prijzen.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Huis laten schilderen:

Je huis laten schilderen door een vakman heeft zo zijn voordelen. Een professionele schilder beschikt over goed gereedschap koopt voordelig de beste verf voor je in.

Ook zorgt een schilder voor schilderwerk van goed kwaliteit en geeft zelfs garantie op zijn werk. Wanneer je je huis hebt laten schilderen door een vakman heb je er voorlopig geen omkijken meer naar.

Een schilder is ook vaak sneller klaar met het schilderwerk. Hierdoor kun je snel weer genieten van een fris geschilderd huis. 

Kosten huis laten schilderen:

Natuurlijk kost het geld om een schilder in te huren, maar je hebt er zeker weer jaren plezier van. De gemiddelde kosten voor schilderwerk zijn:

Ongeveer €30 per uur, € 20 per m2 of € 10 per m2 als er gesaust moet worden. Wil je besparen op deze bedragen, vergelijk dan hier schilder offertes.

Wat mag je van een schildersbedrijf verwachten?

Je mag van een schildersbedrijf verwachten dat ze goed werk afleveren en dat je nog lang kan genieten van je schilderwerk.

Doordat het ervaren vakmensen zijn, weten ze welke materialen er voor welke klus gebruikt moeten worden. Heb je vragen over een klus of over je schilderwerk, dan kan een schilder hier ook antwoord op geven en je van tips voorzien.

Veel schilders geven ook garantie en bieden een voordelig onderhoudsplan aan voor je huis.

Besparen op je schilderwerk:

Als je de voorbereiding zelf doet, bespaar je veel geld. De schilder kan hierna namelijk gelijk beginnen met het schilderwerk, in plaats van eerst het voorbereidende werk te moeten doen.

Als je enigszins de mogelijkheid hebt om het zelf te doen, doe het dan zelf. Lees ook: schilderwerk zelf voor te bereiden. Je kunt het schilderwerk goed schoonmaken, schuren en alvast wat gedeeltes afplakken met tape.

Is je buurman ook van plan om binnenkort een schilder in te huren, combineer dan jullie klussen. Zo ben je beiden veel goedkoper uit, omdat de schilder maar één keer materiaal hoeft te kopen en voorrijkosten hoeft te berekenen.

Huis laten schilderen verlaagd BTW tarief:

Het BTW tarief voor schilderwerk is 6%, mits je huis ouder dan twee jaar is. Dit scheelt dus aanzienlijk in je offerteprijs. Denk er dus serieus over na of je deze klus wel zelf wil doen en niet wil uitbesteden.

Schilder offertes vergelijken:

Vul onderstaand formulier en ontvang gratis en geheel vrijblijvend offertes. Je kunt de offertes gebruiken om te vergelijken en zo de klus voordelig uitbesteden:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 6 minuten geleden een offerte aangevraagd.X