Aluminium kozijnen schilderen | Ikknapmijnhuisop.nl

Aluminium kozijnen schilderen

Aluminium kozijn schilderen

Het is weer tijd voor de grote schilderbeurt buitenshuis. Ook de aluminium kozijnen moeten weer geschilderd worden. Hieronder staan tips die ervoor zorgen dat je aluminium kozijnen binnen de kortste keren weer strak in de verf staan.

Aluminium kozijnen schilderen is prima te doen, mits het aluminium goed geschuurd en schoongemaakt is. De ideale verf om voor je aluminium kozijnen te gebruiken is een watergedragen acrylaat verf.

Het belangrijkste bij het verven van een aluminium kozijn, is het grondig schuren. Dit is een rotklusje, maar doe je dit niet grondig genoeg, dan bladdert je nieuwe verf direct weer van je kozijn af..

Aluminium kozijnen zij vaak behandeld met een extra beschermde laag om corrosie of andere beschadigingen tegen te gaan.

Durf je het toch niet aan om je aluminium kozijnen zelf te schilderen? Dan kun je via deze website gratis en vrijblijvend prijzen vergelijken van schilders uit de regio.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Geanodiseerd aluminium kozijnen schilderen

Geanodiseerd aluminium (aluminium dat behandeld is met een extra beschermende laag tegen bijvoorbeeld corrosie) is lastig te behandelen. Deze laag is erg dun en kan in diverse kleuren zijn aangebracht. Ook  aluminium kozijnen hebben vaak zo’n geanodiseerde laag.

Zoals eerder beschreven zorgt de geanodiseerde laag ervoor dat verf lastig hecht aan aluminium kozijnen. Door goed te schuren heb je al een grote stap gezet, maar je moet de optie ”stralen en beitsen” van het kozijn ook zeker in overweging nemen als extra maatregel. Door het kozijn deze extra behandeling te geven, vergroot je de kans aanzienlijk dat de verf beter hecht.

Mocht je dit als hobbyklusser niet zelf willen doen, besteedt de klus dan vooral uit aan een professional! Ook het werken met een goede hechtprimer kan uitkomst bieden bij het schilderen van je aluminium kozijnen. Een goede hechtprimer bestaat uit tweecomponenten verf op basis van epoxy. Je kan de kozijnen hierna afwerken met een polyurethaan verf die kleurvast is en het kozijn van een mooie glans voorziet.

Gecombineerd schilderwerk

Het kan voorkomen dat je zowel het hout als aluminium van je kozijn moet schilderen. Het schilderen van houten kozijnen vereist echter weer een andere aanpak dan het schilderen van het aluminium. Lees hierover meer informatie via  houten kozijnen schilderen

Schilderwerk uitbesteden

Wil je je schilderwerk toch liever uitbesteden? In dit geval is dat een goede optie. Door onderstaand formulier in te vullen ontvang je direct gratis en vrijblijvend prijsvergelijkingen voor je schilderklus bij bedrijven uit de regio! 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X