Buiten schilderen tips | Bespaar tot wel 40% op je schilderwerk!

Buiten schilderen

buiten schilderen, waar moet je op letten

Bij een huis opknappen, een huis renoveren of een huis verbouwen hoort ook het buiten schilderwerk. De buitenkant van de woning heeft extra bescherming nodig vanwege de weersomstandigheden, daarom moet je als je de buitenkant van een huis gaat schilderen gebruik maken van alkydverf hoogglans.

Deze heeft een goede en sterke laag die goed beschermt. Wil je de alkydverf eventueel mengen? Dan moet je gebruik maken van terpentine, dit omdat de verf een hoog geconcentreerd oplosmiddel is.

Vraag gratis en vrijblijvend schilderwerk informatie en prijzen van verschillende bedrijven in de regio op via deze site.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Buiten schilderen en verfsoort kiezen:

Bij buiten schilderen is het belangrijk om bij het kiezen van de verfsoort eraan te denken dat hout de eigenschap heeft om te krimpen en uit te zetten, kies daarom een verfsoort waar het hout goed tegen kan.

Ook is het belangrijk om een verfsoort te kiezen die goed damp door laten, het rotten wordt hierdoor verminderd, doordat de vocht in het hout naar buiten kan. (tips over welke verf over elkaar kan verf over verf)

Hoe onderhoud ik mijn buiten schilderwerk?

Om te voorkomen dat je elk jaar  moet  buiten schilderen is het belangrijk om het buiten schilderwerk jaarlijks schoon te maken. Doordat je met een vochtige doek schoonmaakt kun je meteen zien waar de wat mindere plekken van het schilderwerk zitten.

Het is belangrijk om die plekken meteen te repareren omdat het buiten schilderwerk wordt blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Schuur de plek een klein beetje op en schilder hem gelijk weer opnieuw. Buiten kozijnen schilderen

Welke kleur verf kan ik het beste gebruiken?

Bij buitenschilderwerk kan je het beste gebruik maken van een lichte kleur verf.Een donkere kleur neemt veel warmte op en krimpt of zet sneller uit. Daardoor kun je het beste gebruik maken van een lichte kleur. Als er een bepaalde afspraak is over de kleur van je huis moet je, je daar verplicht aanhouden.

Wanneer kan ik het beste buiten schilderen?

Doordat het schilderwerk buiten is moet je goed rekening houden met de weersomstandigheden. Tussen de maanden april en oktober is het de beste tijd om buiten te gaan schilderen.

De temperatuur moet boven de 10 en onder de 26 graden zijn, als het warm is droogt de verf snel op, dat is goed. Het is niet handig om boven de 26 graden te gaan buiten schilderen, hierdoor is het resultaat niet meer mooi omdat de verf te snel opdroogt.

Het weer speelt tijdens het buiten schilderen een grote rol, want het mag absoluut niet regen en niet te warm zijn. Lees ook buiten schilderen in de winter

Buiten schilderen informatie en prijzen opvragen

Als je het schilderen van je huis voordelig wilt uitbesteden, vraag dan meerdere schilderwerk prijzen op. Het vergelijken van prijzen voordat je koopt kan wel 30% op je schilderwerk uitbesteden schelen.

Trouwens, bij het aanvragen van een prijzen verplicht je, je tot niets. Je kunt de offertes vergelijken, bewaren, of er op in gaan en de klus laten uitvoeren door de vakman.

Door het onderstaande formulier in te vullen weet je meteen waar je aan toe bent en ontvang je direct bericht:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 7 minuten geleden een offerte aangevraagd.X