Schilderwerk onderhouden | Informatie en tips!

Schilderwerk onderhouden

hoe onderhoud ik mijn schilderwerk

Je hebt je huis vorig jaar voorzien van een nieuw kleurtje en je wilt hier graag nog lange tijd van genieten. Om nog lang te kunnen genieten van je schilderwerk, is het belangrijk om schilderwerk goed te onderhouden. Maar hoe kan je je schilderwerk het beste onderhouden? Moet je sommige gedeeltes bijwerken of ga je het heel opnieuw schilderen? Wij kunnen u helpen in deze keuze of er een vakman naar laten kijken. Vraag hier gratis offertes op het verplichten je tot niets.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Schilderwerk onderhouden

Goed onderhouden van je schilderwerk loont. De verf gaat langer mee en je hoeft minder vaak te schilderen. Dit kan zelfs een paar jaar schelen. Maar hoe kan je je schilderwerk het beste onderhouden? Kan je dit zelf? Het antwoord is ‘ja’. Wij geven je meer informatie over ‘schilderwerk onderhouden’ in dit artikel. 

Schilderwerk schoonmaken

Zowel binnen- als buitenshuis is het belangrijk om je schilderwerk te onderhouden. De verf blijft zo langer fris en behouden. Uiteindelijk kan het wel één of twee jaren extra schelen, voordat je weer hoeft te schilderen. Het is dus zeker de moeite waard om je schilderwerk goed bij te houden. Maak het schilderwerk schoon en haal vuil en viezigheid tijdig van het schilderwerk af. Zo voorkom je dat het hout wordt aangetast en kan je langer genieten van je schilderwerk. Vergeet ook de boven- en onderkant niet van het schilderwerk. Dit wordt nogal eens vergeten en is minstens zo belangrijk als de rest.

Schilderwerk controleren

Zie je tijdens het schoonmaken scheurtjes of blaasjes op het schilderwerk. Houd dit dan goed in de gaten. Voor het behoud van je schilderwerk, is het belangrijk om dit tijdig bij te werken of te vernieuwen. Weet je niet of dit bij jou het geval is, vraag dan advies aan een vakman. De beschadigingen of oneffenheden beginnen meestal eerst op de liggende delen. Controleer ook de kitnaden op vochtplekken of blaasjes. Zijn er gedeeltes vochtig, maak deze dan direct goed droog en schenk wat extra aandacht aan deze plekken na een fikse bui. 

Voldoende ventilatie is belangrijk

Ventilatie is behalve belangrijk voor je gezondheid, ook van invloed op het schilderwerk. Schilderwerk in goed geventileerde ruimtes, blijft namelijk langer mooi door de aanvoer van verse lucht en afvoer van vochtige lucht. Zorg dus altijd voor goede ventilatie in je huis. Dit artikel geeft je meer informatie over hoe jouw huis is geïsoleerd: Let ook op de hoe het huis is geïsoleerd

Heb je vaak last van condensvorming of vocht in je huis, dan kan dit een teken zijn van slechte ventilatie. Het beste is om 24 uur per dag te zorgen voor ventilatie in je huis, zowel voor behoud van je schilderwerk als voor je gezondheid. Zet zo nu en dan de ramen en deuren wijd open. Vind je het te koud, zet de verwarming dan even iets hoger en de rest wijd open.

Schilderwerk tijdig bijwerken

Kom je tijdens het schoonmaken van je schilderwerk toch wat beschadigingen tegen, dan is raadzaam om dit zo snel mogelijk te laten bekijken en/of laten repareren door een vakman. Zo zorg je ervoor dat je nog lang kunt genieten van je schilderwerk. Ook de kozijnen en trap vereisen aandacht. Lees voor meer informatie:  kozijn schilderen en trap in huis.

Prijzen en informatie vergelijken 

Ben je benieuwd of je je schilderwerk goed onderhoud of heb je beschadigingen op je houtwerk, waar je naar wilt laten kijken? Vraag dan offertes op. Dit is geheel gratis en vrijblijvend. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul onderstaand formulier in en ontvang direct bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 22 minuten geleden een offerte aangevraagd.X