Verfroller | Schilderen met verfroller | Soorten verfrollers

Welke verfroller moet ik gebruiken?

soorten verfrollers

Bij schilderklussen maak je vaak gebruik van verschillende soorten materiaal. Kleine rollers en kwasten voor de hoekjes, grote kwasten en verfrollers voor grote(re) oppervlaktes en ga zo maar door. Maar welke verfroller is nu het best geschikt voor welke klus?

Wij zetten dit in onderstaand artikel graag voor je op een rij. Zo kan je gebruikmaken van het juiste materiaal, voor de juiste klus voor een optimaal resultaat. Wil je de klus toch uitbesteden, dan kan je via deze website gratis en geheel vrijblijvend advies en offertes opvragen. 

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Schilderen met een vachtroller

Voor het verven van grote oppervlaktes zoals muren en plafonds, kan je het beste gebruikmaken van een vachtroller. Ook hier zijn weer verschillen in. Je hebt bijvoorbeeld een anti-spat vachtroller of een normale vachtroller. Verf je een kleine ruimte of het plafond, dan is een anti-spatroller wellicht een uitkomst om zo min mogelijk verf rond te spetteren. Lees op de onderstaande artikelen om andere onderdelen van het huis eenvoudig te kunnen schilderen: Trap schilderen, Muur schilderen en Plafond witten.

Schilderen met een lakroller

Een lakroller is geschikt voor alle soorten verf. Dit is de duurste roller, maar zorgt wel voor een mooi en egaal resultaat. Deze rollers verdelen de verf goed en gelijkmatig. Om grote oppervlaktes strak en mooi te schilderen wordt er gebruik gemaakt van een lakroller. Vooral in grote, lichte ruimtes is het fijn om gebruik te maken van een lakroller, aangezien de muur dan, ook in het licht, geheel egaal geschilderd is. 

Schilderen met een schuimroller

Ga je een oppervlakte schilderen met alkydverf, maak dan gebruik van een schuimroller voor het beste resultaat. Lak de laatste laag vervolgens af met een lakroller voor een mooier resultaat. Door de ronde kanten aan de schuimroller, komen er geen strepen op de muur. Deze roller is dus prima te gebruiken voor het schilderen buitenshuis.

Schilderen met een structuurroller

Heb je een laag normale verf aangebracht, maar wil je ‘structuur in je muur rollen’, maak dan gebruik van een structuurroller. Deze zorgt voor een werkje op je muur, waardoor de muur net wat speelser lijkt.

Het bewaren van een roller

Wil je de roller gebruiken voor de volgende keer, dan kan dit op twee verschillende manieren. Je kunt de roller afspoelen met water of een beetje terpentine en de roller vervolgens bewaren in aluminiumfolie of een plastic zakje. Wil je de roller voor langere tijd bewaren, dan kan je de roller wikkelen in aluminiumfolie en in de vriezer bewaren.

Informatie over verfrollers en prijzen opvragen

Vul het onderstaande formulier in en en ontvang meer informatie en scherpe offertes op een rij. Dit is gratis en geheel vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Je vraagt in één keer meerdere offertes aan en dit kan je al gauw een flinke besparing opleveren.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X