Babykamer schilderen | Schilderwerk informatie, tips en kosten

Babykamer schilderen

Babykamer schilderen

Is er een kleintje op komst? Dan wordt het vaak tijd om de babykamer gereed te maken. Om verdere stress te voorkomen is het raadzaam om dit ruim van tevoren te doen. Bij het klaarmaken van de babykamer, hoort ook schilderwerk. Er zijn speciale verfsoorten voor de babykamer verkrijgbaar.

Het schilderwerk in huis laten uitvoeren wordt steeds goedkoper. Weten wat de kosten zijn van een babykamer laten schilderen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aanvragen via onze site!

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Babykamer schilderen

Zoals eerder geschreven, is het voor je eigen rust en voorbereiding raadzaam om de babykamer op tijd af te hebben. Zo kun je in alle rust toe leven naar het moment dat je kindje ter wereld komt. Vroeger werden er een paar standaardkleuren gebruikt om babykamers te schilderen, maar tegenwoordig is werkelijk elke kleur verkrijgbaar.

Babykamer schilderen; kindvriendelijke verf

Het is belangrijk dat je kleintje geen schadelijke verfstoffen inademt, daarom zijn er diverse verfsoorten, die speciaal gemaakt zijn om de babykamer te kunnen verven. (Zie ook kinderkamer schilderen.) Deze schadelijke stoffen, kunnen namelijk ook tijdens de zwangerschap al invloed hebben op je ongeboren kindje. Laat iemand anders de kamer dus verven, als je zwanger bent en zorg voor goede ventilatie.

Babykamer schilderen; ventilatie

Zorg er ten allen tijden voor dat de babykamer goed wordt geventileerd. Zowel voor als na het schilderen. Het is sowieso aan te raden om de babykamer 24 uur per dag te ventileren. Is het koud, maar wil je de verfstoffen toch zo snel mogelijk uit je huis hebben? Zet dan de kachel wat hoger en de ramen wijd open.

Babykamer schilderen; verschillende kleuren

Wat voor kleur kies je voor je babykamer? Wordt het een jongen of een meisje. Ongeacht of je het geslacht al weet, is het lastig om een kleur te kiezen voor de babykamer. De meeste aanstaande ouders kiezen voor een rustige, zachte kleur. Zo voelt je baby zich ook prettig en heeft het niet te maken met teveel indrukken vanuit de babykamer zelf. De babykamer zelf kan je opfleuren met leuke accessoires of meubels. Er zijn tegenwoordig heel veel leuke accessoires en meubels te koop voor de babykamer. Kijk eens rond op het internet of bezoek een leuke babywinkel om inspiratie op te doen.

Babykamer schilderen; magnetische verf

Behangen, sausen of de muren beschilderen met speciale verf. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden, ook in een babykamer, eindeloos. Mocht je geen leuke accessoires kunnen vinden (wat bijna onmogelijk is), dan kun je de wand ook opfleuren met magnetische verf. Na het verven met de magnetische verf, blijven magneten op de muur plakken en kan je de kamer opfleuren met vrolijke magneetjes. Tevens kan je kleintje als het wat groter is, lekker spelen op de eigen kamer.

Babykamer schilderen; schoolbordverf

Behalve de kinderkamer behangen, sausen of beschilderen met magneetverf, kun je ook schoolbordverf gebruiken. Schilder je met schoolbordverf, dan kan deze ondergrond geheel worden ondergekliederd met schoolkrijt. Wil je het er weer afhebben, dan biedt een bordenwisser of een nat doekje uitkomst.

Extra informatie en prijzen opvragen

Ook het schilderen van een babykamer kan je uitbesteden. Vul onderstaand formulier in en wij zoeken de mogelijkheden en prijsverschillen voor je uit. Dit is gratis en vrijblijvend, maar je kunt hierna wel de beste offerte uitkiezen.

Babykamer schilderen. Je huis opknappen is leuk maar ook soms nodig. Een belangrijke reden voor je huis opknappen is gezinsuitbreiding. Wanneer er een baby op komst is moet er veel worden voorbereid en klaargemaakt.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X