Muurverf | Soorten muurverf | Welke muurverf heb ik nodig?

Muurverf soorten

muurverf soorten

Er zijn heel veel soorten muurverf te verkrijgen, maar welke is geschikt voor jouw schilderklus? Hieronder geven we je meer informatie over de verschillende soorten muurverf die er zijn. Je kunt voor meer informatie ook het formulier onderaan de pagina invullen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, net als de offertes die we voor je aanvragen.

Diverse soorten muurverf op een rijtje:

Latex muurverf

Acryllatex muurverf

Vinylatex muurverf

Decoratieve muurverf

Veegvaste muurverf

Latex muurverf: 

Latex is het meest neutraal en in alle denkbare kleuren te verkrijgen. Deze verfsoort kun je bijna op elk oppervlak gebruiken, behalve ‘speciale’ muren of plafonds. Laat je hier goed over informeren. Kies voor een goede kwaliteit latex-verf, zodat je langer plezier hebt van het resultaat. Latex is simpel in onderhoud en gemakkelijk te beschilderen. Het geeft niet af als je het afneemt met water en is simpel aan te brengen op veel oppervlakten. Lees ook muur schilderen

Acryllatex muurverf:

Dit is ook een latex-soort, alleen qua samenstelling weer net iets anders. Deze verfsoort is te herkennen aan een lichte- eiglanskleurige gloed. Deze muurverf is goed schoon te maken en gemakkelijk in het gebruik, ook voor hobbyschilders. Kies óók bij deze verfsoort, voor een kwalititatief goede soort.

Vinyllatex muurverf:

Wil je een vochtige ruimte schilderen met grote temperatuurverschillen? Dan is vinyllatex de oplossing. Deze verfsoort is bestand tegen vochtigheid en zeer gemakkelijk af te nemen. Ook is deze verf goedkoper, dan de normale latexverf. Kies ook bij Vinyllatex voor een goede kwaliteitsverf voor het mooiste resultaat. lees ook badkamer schilderen

Decoratieve muurverf:

Heb je een ruimte in je huis die je op wilt fleuren? Gebruik dan decoratieve verf. Je verft de muur in dezelfde kleur verf, als de uiteindelijke kleur en gaat dan aan de slag. Je kunt vormen of sponsen gebruiken om een leuk effect te creeren. Tevens kun je verschillende kleuren gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos bij het verven met decoratieve verf.

Veegvaste muurverf:

Van veegvaste muurverf werd vroeger veel gebruikgemaakt. Deze watersoort bestaat uit water en kalk, is goedkoop en van zeer matige kwaliteit. Wil je weten of er veegvaste verf op je muur zit, strijk er dan met een vinger langs. Zit er een witte laag op je vinger, dan is de verf op de muur veegvast. Verwijder deze veegvaste verf eerst geheel en grondig van de muur, zodat de nieuwe verf goed kan hechten. Doe je dit niet zorgvuldig genoeg, dan heb je grote kans dat de nieuwe latexverf gaat bladderen en kan je weer opnieuw beginnen.

Andere soorten muurverf:

Heb jij een oppervlak in je huis met veel beschadigingen? Ook dan zijn er speciale muurverven te verkrijgen. Verf hier nooit een nieuwe laag overheen, zonder de oude laag verwijderd te hebben. Grote kans dat de nieuwe latexverf er dan even snel weer afkomt. Kijk voor meer informatie hierover op ‘Vlekken schilderwerk verwijderen’.

Soorten muurverf informatie en prijzen opvragen

Heb je een oppervlakte die geschilderd moet worden, maar je niet weet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend via deze site om advies. Verder kunnen wij gratis offertes opvragen bij erkende schilderbedrijven uit de regio. Bij een mooie prijs, kan je de klus dan ook gewoon uitbesteden, ideaal! Vul onderstaand formulier in en wij gaan voor je aan de slag. Je zit helemaal nergens aan vast, maar weet wel precies waar je aan toe bent!Muurverf soorten. In dit artikel geven we je informatie en eigenschappen van en over verschillende soorten muurverf.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 19 minuten geleden een offerte aangevraagd.X