Huiskamer schilderen | Informatie, tips en prijzen vergelijken!

Huiskamer schilderen

huiskamer schilderen

Het is weer tijd om je huiskamer te schilderen. De huiskamer is een plek, waar je veel tijd doorbrengt, dus deze moet vooral lekker ruimtelijk en fris blijven. In onderstaand artikel, geven we tips en adviezen om je huiskamer weer als nieuw te krijgen.

Je kan dan zelf aan de slag gaan of je via deze websites direct gratis en vrijblijvend offertes opvragen om de klus uit te besteden aan een vakspecialist.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Kleur van je huiskamer bepalen

Aangezien je veel tijd doorbrengt in je huiskamer, is het belangrijk om te weten wat voor uitstraling je de woonkamer wilt geven. Ga je voor ruimtelijkheid en lichtere tinten of vind je het fijn om de ruimte juist wat donkerder en kleiner te laten ogen. Het is belangrijk om dit goed te bedenken voordat je begint met schilderen. Dit ligt natuurlijk aan je eigen smaak.

Soort verf voor je huiskamer

Latex verf wordt relatief het meest gebruikt om de woonkamer van een ander kleurtje te voorzien. Latex verf is eenvoudig in gebruik, ook voor de huis, tuin en keukenklusser. Het is gemakkelijk te mengen in ontelbare kleuren en simpel aan te brengen.

Benodigdheden bij het schilderen

Er zijn een aantal materialen en benodigheden, die onmisbaar zijn bij het schilderen met (Latex) verf. Wij zetten hieronder een aantal materialen voor je op een rijtje.

  • Afdekfolie en tape om gedeeltes af te plakken.
  • Een emmer met verf en een verfrooster.
  • Een lange verfstok voor het verven van het plafond
  • Diverse vachtrollers, zowel groot als klein.
  • Kit en een kitpistool
  • Emmer schoon water met spons. Bij voorkeur gemorste/gespatte verf direct met water verwijderen.
  • Een grote en een kleine kwast om de hoeken en randjes netjes te kunnen beschilderen. Hiervoor worden meestal besnijkwasten gebruikt.

Schilderwerk voorbereiding

Het spreekwoord ‘een goed begin, is het halve werk’, geldt ook zeker voor schilderwerk. Wat voor kleuren wil je in je woonkamer? Lichte tinten en een ruimtelijk gevoel of juist warmere tinten en een kamer die daardoor optisch wat kleiner oogt? Aan jou de keus. Vaak ga je vervolgens op zoek naar een Latex verf in de juiste kleur. Haal dan ook wat benodigdheden in huis zoals verfrollers, een verfrooster, een lange verfstok, kwasten, afplakfolie en tape. Zorg ervoor dat alles wat niet geschilderd hoeft te worden, goed is afgedekt met folie. Tape alle oppervlakten af, die je niet gaat schilderen. Stop halverwege een oppervlak niet met schilderen, dit zorgt namelijk na opdroging voor kleurverschil. Zorg ook dat je begint met schilderen op een oppervlak waar je goede lichtinval hebt. Zo kun je goed zien of je het gehele oppervlak hebt gehad of bij een tweede laag nog wat extra aandacht aan sommige gedeelten moet besteden.

Voor meer informatie, kun je ook kijken bij Plafond wittenMuur schilderenSchilder tips en Huis laten schilderen

Schilderklus offertes opvragen

Steeds vaker laten hobbyklussers het schilderwerk over aan professionals. De kosten zijn een stuk lager, omdat de crisis ook in de schilderswereld nog steeds voelbaar is. Voor een nette prijs kun je vaak je gehele huis laten schilderen. Via deze website kun je offertes opvragen en direct bepalen of je het schilderwerk zelf wil doen of voor de juiste prijs wilt uitbesteden. Via onderstaand formulier doe je dit gratis en ben je tot niets verplicht.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 35 minuten geleden een offerte aangevraagd.X