Beste verf voor binnen |Binnenschilderwerk verfsoorten

Binnenschilderwerk verfsoorten

Binnenschilderwerk verfsoorten

In dit artikel geven we meer informatie over binnenschilderwerk verfsoorten. Niet iedere verfsoort is namelijk geschikt voor elke schildersklus in huis.

Binnenschilderwerk verfsoorten

Voor schilder klussen die binnenshuis moeten gebeuren, wordt meestal gekozen voor waterdragende verfsoorten, zoals acrylverf. Het voordeel van acrylverf is dat er geen oplosmiddelen in zijn verwerkt en de verf verdund moet worden met water.

Een ander groot voordeel van acrylverf is dat het zo goed als reukvrij is. Dit is wel zo handig als er binnenshuis geschilderd moet worden. Tevens droogt acrylverf snel, is het beter voor het milieu en verkleurt het bijna niet. Bij binnenschilderwerk is het aan te raden om alleen met professionele en oplosmiddelarme verfsoorten te werken.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Kozijnen binnen schilderen

Mochten de kozijnen binnen weer aan een grote schilderbeurt toe zijn, dan is het aan te raden om te kiezen voor een dekkende lakverf. Deze verf is ook uitermate geschikt om de plinten en deuren in huis van een nieuw verflaagje te voorzien.

Deze dekkende lakverf is in vrijwel alle kleuren te verkrijgen en anders te mengen in de kleur die je wilt. Dekkende lakverf is ook op waterbasis. Dekkende lakverf glanst echter iets minder dan alkydverf, dus mocht je een oppervlak glanzend willen houden, kies dan voor alkydverf. Wij raden echter wel aan om alkydverf alleen voor buitenschilderwerk-klussen te gebruiken.  (lees ook  buitenkozijnen schilderen)

Muren en plafonds binnen schilderen

Kunnen de muren in huis wel weer een nieuw likje verf gebruiken? Of ben je gewoon toe aan wat vernieuwing in je huis? Als je je muren en/of plafonds wilt schuren, is het raadzaam om te kiezen voor een latex verfsoort. Latex verf is ook te verkrijgen in elke denkbare kleur. De meest bekende latex verfsoorten voor binnenschilderwerk zijn vinyllatex en acryllatex.

Hieronder benoemen wij de verschillen tussen Vinyllatex en acryllatex.

Vinyllatex: Deze verfsoort zorgt voor een hardere afwerkingslaag dan acryllatex, maar ademt wel. Vinyllatex is hierdoor uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een badkamer, kelder of andere vochtige ruimte omdat het goed bestand is tegen vocht

Acryllatex: Deze latexverf is licht ademend en een stuk minder poreus dan vinyllatex. Het vuil hecht hierdoor minder goed en de verf is makkelijk te reinigen.  

Speciale binnenschilderwerk verfsoorten

Hieronder zetten we nog wat ‘speciale’ binnenschilderwerk verfsoorten op een rij.  

Renovatieverf: Renovatieverf komt goed van pas als de muren of plafonds van je huis vervuild zijn door nicotineaanslag, vochtplekken of roetaanslag. Door deze verf te gebruiken, zorg je ervoor dat het vervuilde oppervlak weer als nieuw is.

Vervuilde delen kunnen het best eerst beschilderd worden met renovatieverf. Deze speciale verf sluit de vervuiling op. Daarna kan het oppervlak met gewone verf worden geschilderd en verder afgewerkt. lees hiervoor ook: vlekken van schilderwerk verwijderen

Vloerverf: Voor vloeren en trappen is het aan te raden om voor een kras- en slijtvaste verf te kiezen. Deze verf bevat meer bindmiddel, wat de verf ijzersterk maakt. Voor oppervlakten die veel te lijden hebben, zoals trappen en vloeren is het belangrijk om goede verf te gebruiken tegen het slijten. Lees ook  trap schilderen

Decoratieve verf: Ook magneetverf en schoolbordverf zijn prima verfsoorten, die voor het schilderen van een woonkamer of keuken gebruikt kunnen worden. Lees ook magneetverf en schoolbordverf

Zelf schilderen of de schilderklus uitbesteden?

Het lijkt voor de hand liggend om voor binnenschilderwerk zelf de kwast ter hand te nemen. Toch is dit niet altijd handig, elk oppervlak vraagt tenslotte om verzorging met een specifieke verfsoort.

Bovendien vragen sommige technieken, zoals het verf spuiten op muren en plafonds specifiek en professioneel materiaal. Een schildersbedrijf heeft kennis van de verschillende verfsoorten en verftechnieken en kan je van een goed advies voorzien.

Vul het onderstaande formulier in en vraag gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij schildersbedrijven in de regio.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X