Beste verf voor buiten | Buitenschilderwerk verfsoorten

Buitenschilderwerk verfsoorten

buitenschilderwerk verfsoorten

Je wilt je huis weer lekker voorzien van een nieuw likje verf en de boel wat opfrissen. Omdat verf voor buitenschilderwerk wel bestand moet zijn tegen weersinvloeden van buitenaf, zijn er speciale verfsoorten die daarvoor gebruikt kunnen worden.

De verf die je gebruikt om buiten te schilderen is goed bestand tegen de wisselende Nederlandse weersinvloeden.

Schilderwerk prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van schilders uit je regio!

Buitenschilderwerk verfsoorten

De buitenwerkschilderwerk verfsoort die het meeste wordt gebruikt is alkydverf. Alkydverf is ideaal voor het buitenschilderwerk vanwege zijn goede en sterke eigenschappen.

Alkydverf is een sterke en goed dekkende verfsoort op oliebasis. Veel professionele schilders kiezen voor deze verfsoort omdat ze het prettig vinden schilderen en de verf in dikte is aan te passen (dit kan nog wel eens makkelijk zijn bij  buitenkozijnen schilderen).

Om deze verf te kunnen verdunnen, moet je terpentine gebruiken. Alkydverf heeft een uiterst sterke geur en wordt afgeraden om binnen te gebruiken.

Gebruik bij het schilderen altijd handschoenen om je handen te beschermen, verf van je handen afwassen met terpentine is namelijk niet goed voor je huid.

Dekkende lakverf voor buitenschilderwerk

Voor het schilderen van de buitenkozijnen, is het gebruik van dekkende verf een must.  Hoogglansverf is hiervoor uitermate geschikt en heeft een harde toplaag. Door de harde toplaag is deze verf goed bestand tegen de Nederlandse weersinvloeden.

Wil je voorlopig geen omkijken meer hebben naar je kozijnen? Gebruik dan minimaal één laag grondverf en 2 lagen lakverf om je kozijnen te schilderen. Zo zorg je ervoor dat je voorlopig niet meer buiten hoeft te schilderen. Dekkende verf is te gebruiken voor hout, maar ook voor kunststof en aluminium. Gebruik dan wel eerst een hecht primer voor kunststof/aluminium om te schilderen.

Transparante lak voor buiten

Wanneer je graag de structuur van het te schilderen oppervlak zichtbaar wilt houden kan je het beste een blanke lak voor buiten gebruiken. Transparante lak wordt veel gebruikt op onbehandeld hout.

In tegenstelling tot alkydverf is transparante lak voor buiten minder bestand tegen weersinvloeden. Het oppervlak dat is geschilderd met transparante lak zal om de paar jaar weer moeten worden bijgewerkt. 

Om een oppervlak te schilderen met transparante lak hoef je geen grondverf te gebruiken. We raden aan om oppervlakten twee keer te schilderen met te blanke lak voor buiten. Tussentijds even opschuren en de tweede laag aanbrengen. 

Beits voor buiten

Buitenbeits wordt vaak gebruikt voor divers houtwerk of tuinhuisjes. Deze beits is zowel transparant als in verschillende kleuren te verkrijgen. Een gebeitst oppervlak is gemakkelijk bij te houden. Beits heeft sterke eigenschappen en is goed bestand tegen weersinvloeden van buitenaf. Er bestaan heel veel soorten beits. Met sommige soorten beits kan er zelfs over roest heen geschilderd worden.  

Verf voor de buitenmuur

Als er een buitenmuur moet worden geschilderd, kan je dit het beste doen met speciale synthetische muurverf. Normale latex hecht namelijk niet optimaal.  Doordat deze speciale verf beter bestand is tegen weersinvloeden van buitenaf, zal de buitenmuur langer mooi blijven. 

Speciale verfsoorten buitenschilderwerk

Hieronder benoemen we diverse speciale soorten buitenschilderwerk verfsoorten die geschikt zijn voor alle schilderklussen buitenshuis. 

Winterverf: Deze verf is speciaal ontwikkeld voor mensen die buiten schilderen in de winter. Deze verf droogt veel sneller en wordt sneller hard dan standaard verf bij winterse temperaturen.

High solid verf: Deze soort verf bevat veel minder oplosmiddel dan alkydverf. Het grote voordeel is dat deze verfsoort beter is voor het milieu, omdat het minder schadelijk is.  Deze speciale verf droogt echter wel heel snel, waardoor er lastiger mee is te werken dan normale alkydverf.

Goede merken buitenschilderwerk verfsoorten

  • Wijzonol

  • Sigma

  • Sikkens

  • Trimetal

  • Koopmans

Bovenstaande merken zijn uitgebreid getest en kwalitatief hoogwaardig bevonden om buitenschilderwerk goed te kunnen schilderen. Vaak zijn er twee varianten van deze merken op de markt. De goedkopere variant is vaak te vinden in de bouwmarkt en de duurdere variant in een verfspeciaalzaak.

Een schildersbedrijf gebruikt verf die afkomstig is van de speciaalzaak. Deze verf is van een betere kwaliteit en is duurzamer. (probeer de verf te laten inkopen door een schildersbedrijf. Hiermee bespaar je kosten en ben je misschien nog minder kwijt dan verf van mindere kwaliteit uit de bouwmarkt)

Buitenschilderwerk uitbesteden

Om tijd en geld te besparen, raden we aan om buitenschilderwerk uit te besteden aan een vakman. Doordat de markt onder druk staat, zijn er gigantische stuntprijzen bij vakmensen die de klus voor een leuk prijsje willen aannemen. Via deze website is het mogelijk om meer informatie en prijzen op te vragen bij diverse bedrijven.  Vul het onderstaande formulier in voor meer informatie.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 18 minuten geleden een offerte aangevraagd.X