Gevel impregneren | Ikknapmijnhuisop.nl

Gevel impregneren

gevel impregneren

Een vochtige gevel is geen lachertje, maar komt jammer genoeg maar al te vaak voor. Vocht in je gevel kan behoorlijke schade aanrichten en dat wil je natuurlijk voorkomen. Waterschade kan doortrekken tot binnen in je woning en hier voor allerlei nare problemen zorgen. Ongedierte en schimmels zijn gek op vocht en komen hier dan ook al snel op af. Ook kan vochtoverlast nare gevolgen hebben voor de structuur van je woning. Voldoende reden dus om er gelijk iets aan te doen.

Vochtige gevels kunnen bovendien ontstaan door een aantal oorzaken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat het langdurig geregend heeft en het vocht de muur is binnengedrongen. Ook optrekkend vocht waarbij grondwater de fundering intrekt, kan een vochtige gevel veroorzaken. Wil je problemen op lange termijn voorkomen, kun je ervoor kiezen om je gevel te laten impregneren. Dit is een effectieve methode om je gevel waterdicht te maken en af te rekenen met de vochtproblemen!

De gevel voorbereiden

Je kunt niet zomaar een gevel laten impregneren en verwachten dat het wel goed zal zijn. Enige voorbereiding moet je hiervoor wel doen. Als je gevel bijvoorbeeld barsten vertoont, moeten deze eerst verholpen worden. Barsten of scheuren in de muur moeten geheel gedicht worden aleer je de gevel kunt impregneren.

Als er bijvoorbeeld een stuk uit de muur is, moet het gehele voegwerk op deze plek hersteld worden. Doe je dit niet, dan wordt ook de impregneerlaag niet goed verdeeld over de muur, waardoor er dus nog steeds kleine delen overblijven waar het water alsnog in kan. Huur je een gespecialiseerd bedrijf in om je geval te laten impregneren, dan kunnen deze dat bijna altijd voor je doen, maar hier zijn natuurlijk ook weer extra kosten aan verbonden.

Aan de slag met gevels impregneren

Het impregneerwerk kan pas van start gaan als de voorbereidingen getroffen zijn en de muren gelijkmatig gerepareerd zijn. Zodra dit klaar is, kan het eigenlijke werk beginnen. Huur je een bedrijf in om de gevel te impregneren, dan zullen deze beginnen met het aanbrengen van de impregnatievloeistof.

Dit gebeurt meestal met een spuit, zodat de vloeistof gelijkmatig opgedragen wordt, dat is namelijk vooral bij impregneren van groot belang, omdat het vocht anders alsnog de muren binnen kan. Ook gebeurt dit onder lage druk zodat er druppeltjes op de muur ontstaan die een film creëren op de muur en zo alles mooi afsluiten. Zodra de laag goed gedroogd is, kan de laag eventueel nog eenmaal opgedragen worden.

Ook hierna moet alles weer goed drogen. Een gevel impregneren is een precieze en lastige klus, omdat de gehele muur bedekt moet worden met een doorzichtige vloeistof en dat is uiteraard erg lastig om te zien. Is de gevel echter goed droog, is je buitenmuur tot wel 15 jaar lang beschermd tegen vocht. Is deze tijd voorbij, dan is het nodig om de klus opnieuw te laten uitvoeren zodat alles mooi droog blijft. Let er wel op dat er verschillen zijn in kwaliteit van de impregnatievloeistof. Het bedrijf kan je hier meer over vertellen.

Gevel impregneren kosten

Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 25 minuten geleden een offerte aangevraagd.X