Vocht in slaapkamer | Ikknapmijnhuisop.nl

Vocht in slaapkamer

vocht in slaapkamer

Heb je vochtplekken ontdekt in je slaapkamer, ruikt het een beetje muf of heb je een andere reden om te geloven dat je vocht in je slaapkamer hebt?

In dat geval kun je dit beter goed onderzoeken, want vochtproblemen in de slaapkamer kunnen behoorlijke schade aanrichten.

Zo kan de verf beginnen af te bladderen, kozijnrot ontstaan, schimmelplekken te voorschijn komen en niet te vergeten het effect op je gezondheid.

Schimmels zien er bijvoorbeeld niet alleen lelijk uit, maar veroorzaken tevens allergieën en astma. Vocht in de slaapkamer moet dus zo snel mogelijk opgelost worden.

De slaapkamer is echter niet de enige plek waar je vocht tegenkomt, maar wel een van de voornaamste. Zo komt vocht ook voor in de badkamer, kelder en keuken.

Bedenk wel dat je een derde van je leven in de slaapkamer doorbrengt, het is dus zeker aan te raden om het vochtprobleem gelijk aan te pakken.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Hoe ontstaat vocht in de slaapkamer?

Vocht in de slaapkamer kan verschillende oorzaken hebben. De voornaamste oorzaak is condensatievocht. Deze ontstaat simpelweg door ademen, zweten en een hoge luchtvochtigheid.

Deze luchtvochtigheid zet zich neer op de muren en zorgt hier voor een vochtprobleem.

De oorzaak van condensatievocht is vaak slechte ventilatie. Vochtproblemen kunnen echter niet alleen van binnenuit ontstaan. Soms kan er ook sprake zijn van doorslaand vocht.

Doorslaand vocht kan worden veroorzaakt als het sterk regent tegen een buitenmuur. Als deze niet goed afgedekt is, kan het vocht hierin trekken en verspreid zich op die manier door de muur heen, waardoor er vochtplekken in de slaapkamer ontstaan.

Ook optrekkend vocht is een mogelijkheid, waar vocht in de fundering en muren kan trekken. Omdat dit meestal vanuit de fundering komt, komt het niet zo heel vaak in de slaapkamer voor omdat deze toch op redelijke hoogte ligt.

Vocht in de slaapkamer tegengaan

De beste manier om een vochtprobleem in de slaapkamer te behandelen is door een goede ventilatie. Als je een hele nacht in je slaapkamer ligt, kan er veel condens ontstaan.

Het is dan ook veel beter om in de ochtend het raam lang open te zetten, zodat de luchtvochtigheid eruit kan trekken. Doe dan wel de deur van je slaapkamer dicht, omdat het vocht anders naar de rest van je woning trekt.

Is het niet te koud, dan kun je zelfs het raam gedurende de gehele nacht op een kier laten staan.

Ook een ventilatierooster is een oplossing. De meeste nieuwbouwwoningen hebben een dergelijk rooster al ingebouwd. Zet hiervoor het rooster op een hogere stand na het opstaan.

Een ventilator plaatsen is ook een idee, omdat deze verse lucht sneller naar binnentrekt en de luchtvochtigheid zo beter weg kan. Wil je liever een kant-en-klare oplossing, denk er dan eens aan om een airconditioning te plaatsen.

Met een airconditioning kun je het ontstaan van condensatievocht op een slimme manier tegengaan en beschik je ook over andere voordelen.

Is het bijvoorbeeld erg warm in de zomer, kun je de airconditioning aanzetten voor een heerlijke verkoeling. In de winter dient het toestel ervoor om de kamer licht op te warmen voor een optimale temperatuur.

Airco prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vochtproblemen laten oplossen

Wil jij een deskundig advies en eens laten kijken wat de mogelijkheden zijn om je vochtproblemen in huis op te lossen?

Vraag dan door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend prijzen en informatie op bij bedrijven uit je regio:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is zojuist een offerte aangevraagd.X