Buitenmuur impregneren | Ikknapmijnhuisop.nl

Buitenmuur impregneren

Buitenmuur impregneren

Vermoed je dat je last hebt van een vochtige buitenmuur, dan is het een overweging waard om deze te laten impregneren. De manier waarop impregneren werkt, is door de buitenmuur met een impregneermiddel te verzadigen, zodat deze geen vocht meer doorlaat.

Een vochtige buitenmuur kan namelijk voor een hoop problemen zorgen. Zo kan het vocht namelijk door de muur heen trekken en zorgen voor vochtoverlast binnenshuis, zoals schimmels, vochtplekken en andere waterschade.

Door je buitenmuur te laten impregneren kun je deze problemen effectief voorkomen. Het vocht in de muur kan op verschillende manieren ontstaan, zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat flinke regenval de muren binnendringt. In zulke gevallen is een buitenmuur impregneren de ideale oplossing.

Impregneren helpt echter niet wanneer je last hebt van optrekkend vocht, omdat dit vocht veroorzaakt wordt door grondwater dat de fundering intrekt. Door de buitenmuur te impregneren komt er dus geen vocht van buitenaf meer in, en dat biedt verschillende voordelen.

Waarom een buitenmuur impregneren?

Kiezen voor het impregneren van een buitenmuur kan om verschillende redenen. Zo wordt de muur in eerste instantie waterafstotend, waardoor vocht geen enkele kans meer heeft. Als er geen vocht meer inkomt, kan er echter ook geen schimmelvorming ontstaan, waardoor er ook een schimmelwerende muur ontstaat.

Als het bedrijf waarmee je werkt een hoogwaardig impregneermiddel gebruikt, is dit meestal ook brandvertragend. Dit bijkomende voordeel wordt veroorzaakt door een bepaalde stof die in het middel zit. Dit is uiteraard van groot voordeel, want zo sla je twee vliegen in een klap; je muur wordt vochtvrij en je maakt je woning gelijk een stuk veiliger. lees ook gevel impregneren

Daarnaast kan zure regen je stenen aantasten, waardoor deze er op den duur afgeleefd gaan uitzien. De buitenmuur impregneren kan hiertegen bescherming bieden. Heb je enkele standbeelden in je tuin staan, dan is dit ook hiervoor een goede oplossing. Ten slotte kan het impregneren zelfs een redelijke bescherming bieden tegen graffiti.

De kleuren trekken namelijk niet meer de poriën van de muren in, omdat deze immers al verzadigd zijn met impregneermiddel. Je kunt er dan nog wel graffiti opspuiten, maar het is wel een stuk gemakkelijker om te verwijderen.

Zelf doen of een bedrijf inhuren?

Bij de meeste klussen is het altijd de vraag of et mogelijk is om de klus zelf te klaren. Als je een beetje handig bent en genoeg tijd hebt, kan het je dus veel geld besparen om het zelf te doen. Hetzelfde geldt voor het zelf impregneren van de buitenmuur. Mogelijk is het wel, gemakkelijk is het echter niet.

Belangrijk bij het impregneren is namelijk dat je het impregneermiddel gelijkmatig op de gevel verdeeld. Dit is niet altijd gemakkelijk om te zien, omdat dit middel in de meeste gevallen doorschijnend is. Een specialist kan dit beter bepalen dan jijzelf en heeft hier een ruime ervaring mee.

Bovendien is het helemaal niet zo duur als je denkt. Je kunt namelijk al een gevel laten impregneren voor een bedrag tussen zes en tien euro per vierkante meter. Voor enkele honderden euro’s kun je je dus een heleboel hoofdpijn besparen en het uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf, dat deze klus zo geklaard heeft. 

Buitenmuur impregneren prijzen vergelijken

Door te vergelijken kan je wel tot 40% besparen op het impregneren van je gevel. Vraag door het onderstaande formulier in te vullen gratis en vrijblijvend meer informatie en prijzen op bij verschillende bedrijven uit de regio

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 9 minuten geleden een offerte aangevraagd.X