Vochtbestrijding kosten | Vergelijk en bespaar

Vochtbestrijding Kosten

vochtverwijdering kosten

Als er iets niet leuk is zijn het vochtproblemen in huis. Het is van noodzaak om het vochtprobleem zo snel mogelijk te bestrijden. Te veel vocht in huis kan zorgen voor blijvende schade en biedt een broedplaats aan voor schimmels en ongedierte. Er zijn verschillende manieren om vocht in huis te bestrijden, afhankelijk van de situatie.

In dit artikel bespreken we wat de kosten zijn van vochtbestrijding in huis en bieden we de mogelijkheid om vochtbestrijding kosten te vergelijken van verschillende bedrijven uit de regio.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vochtbestrijding

We moeten eerst vochtoverlast in huis indelen in verschillende categorieën om een beter beeld te krijgen bij de soort vochtbestrijding en de kosten hiervan:

  • Condensatie (bijvoorbeeld condens op de ramen in je slaapkamer
  • Doordringend vocht ( bijvoorbeeld vochtplekken in muren of plafonds)
  • Wateroverlast (bijvoorbeeld het blank staan van een kelder in huis)

Kosten oplossen condensatie in huis: Condensatieproblemen in huis zijn vaak gemakkelijk op te lossen en dat tegen niet al te veel geld of zelfs niet. Zorg ervoor dat je de probleemruimte goed ventileert door bijvoorbeeld een raam open te zetten of een deur open te laten. Is dit niet of slecht mogelijk denk  dan bijvoorbeeld eens aan vochtvreters die je kan plaatsen in de vochtige ruimten. of voor een meer permanente oplossing breng  een ventilatierooster aan.

Vochtvreter kosten variëren tussen de 5 en de 15 euro en navullingen hiervoor zijn goedkoper een vochtvreter gebruikt geen stroom en werkt geluidloos. Wanneer je een ventilatierooster moet laten plaatsen varieert dit sterk in prijs en is het vooral sterk afhankelijk van de plaats waarop het toegepast kan worden (bijvoorbeeld in het kozijn, spouwmuur of dak)

Kosten oplossen doordringend vocht: Doordringend vocht is een serieuzer probleem dan condensatie in huis. Doordringend vocht komt vak voor in de muren van een huis die direct met de buitenwereld zijn verbonden. Ze hebben veel te voortduren door de vochtige weersomstandigheden in Nederland.

De oorzaak van dit doordringende vocht is vaak te wijten aan verouderd voegwerk en of een poreuzer wordende steen. Hierdoor trekt het vocht van buiten sneller in de steen. Goed ventileren alleen is geen optie meer en vocht hoopt zich op in de muur en dringt door. Een goede oplossing hiervoor is het impregneren van de muren waardoor de muur waterafstotend wordt maar wel blijft ‘ademen’

– Kosten gevel impregneren vallen best mee, met prijzen vanaf 5 euro per vierkante meter kan dit een goedkope oplossing zijn van vochtbestrijding. (Vergelijk altijd meerdere bedrijven en hun prijzen vul onderaan dit artikel het formulier in!)

Wanneer het doordringend vocht een andere oorzaak heeft dan de weersinvloeden kan het bijvoorbeeld zijn dat er een waterleiding lekt in de wand. Dit lek moet worden opgespoord en gerepareerd worden. Een gedeelte van de muur moet worden opengemaakt (voornamelijk alleen de plek waar de lekkage zat en iets eromheen)

– De kosten van een waterleiding in een muur repareren zijn lastig in te schatten wat we je wel kunnen vertellen is dat iemand die deze klus goed zou moeten kunnen uitvoeren tussen de 30 en 50 euro per uur zal kosten excl gebruikt materiaal. (Vergelijk altijd meerdere bedrijven en hun prijzen vul onderaan dit artikel het formulier in!)

Kosten wateroverlast oplossen  Wanneer je last hebt van een ondergelopen kelder of grondwater moet er ook zo snel mogelijk voor een oplossing worden gezorgd. De aanleidingen voor deze problemen zijn divers. Voor problemen van deze aard is het altijd nodig een professional in te schakelen.

Over het kostenplaatje valt weinig te zeggen, wel wordt dit vaak geheel of gedeeltelijk verzekerd.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vochtbestrijding kosten

Door het onderstaande formulier in te vullen kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen met meer informatie en prijzen. De prijzen kan je makkelijk vergelijken en zo het juiste bedrijf bij de klus uitzoeken.

duizenden mensen zijn je voorgegaan en hebben door onze vergelijngstool flink kunnen besparen op vochtbestrijding kosten. Vul het formulier in en ontvang meteen bericht

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 30 minuten geleden een offerte aangevraagd.X