Ondergelopen kelder | Ikknapmijnhuisop.nl

Ondergelopen kelder

ondergelopen kelder

Een ondergelopen kelder kan behoorlijk vaak voorkomen, met alle gevolgen van dien. De oorzaak hiervan is eenvoudig te verklaren.

De kelder staat namelijk vaak onder het grondwaterniveau, waardoor vocht gemakkelijk de muren kan binnendringen en de kelder kan onderlopen.

Vocht in de kelder kan dan bijvoorbeeld ontstaan wanneer het heftig geregend heeft en de grondwaterspiegel stijgt.

Ook als de rioleringen het niet aankunnen dan kan het zijn dat het water uit de riolering gewoonweg terug de kelder in loopt.

Dit is uiteraard iets wat je koste wat kost wilt vermijden, want een ondergelopen kelder kan voor heel veel schade zorgen. Veel mensen gebruiken een kelder om hun wasmachine en ander witgoed op te slaan. Dit witgoed ben je natuurlijk kwijt zodra de kelder onderloopt.

Ook kan hierdoor schimmel ontstaan, die niet alleen de kelder kan aantasten, maar ook je gezondheid. Laat staan de waterschade die de fundering van je woning kan aantasten.

Is je kelder ondergelopen, moet je dit dus ook gelijk laten verhelpen en het liefst voorzorgsmaatregelen nemen zodat dit geen volgende keer gebeurt.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Een ondergelopen kelder voorkomen

Heb je een ondergelopen kelder en wil je dit in de toekomst vermijden, dan zul je eerst de boosdoener moeten vinden. Een kelder die onder water staat kan namelijk vele oorzaken hebben en om dit op de juiste manier te kunnen behandelen, moet je hier eerst zien achter te komen.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de grondwaterspiegel rondom je kelder constant hoger ligt, waardoor het vanzelf regelmatig voorkomt dat dit water je kelder inloopt. Dit kan niet alleen door de muren heen sijpelen, maar ook door de riolering, de ventilatie en andere openingen.

Is dit het geval zal het grondwater eerst verlaagd moeten worden, dit gebeurt meestal met kunstmatige hulpmiddelen. Een mechanische drainage is bijvoorbeeld een optie, maar dit vergt niet alleen veel onderhoud, het is ook een behoorlijk zware last voor je portemonnee.

Een betere oplossing is het graven van afwateringskanalen. Dit zorgt ervoor dat het water weg kan via een andere weg dan de kelder. De kanalen worden vervolgens aangesloten op een afwatering, zodat het resterende water effectief weggespoeld wordt. Als je een ondergelopen kelder wilt voorkomen, is dit de beste oplossing.

Een ondergelopen kelder door de riolering

Regent het heftig kan de riolering al dit water soms niet aan. Het water loopt dan de kelder in, omdat deze onder de grondwaterspiegel ligt. Een manier om dit aan te pakken is door het laten plaatsen van een terugloop klep. Het water stroomt dan van de riolering weer de andere kant op en niet in de kelder.

Ook kan het in sommige gevallen nodig zijn om bij deze klep een extra pomp te plaatsen zodat het water effectief afgevoerd kan worden. Als je een ondergelopen kelder hebt, is het van belang dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten oplossen.

Het is namelijk niet mogelijk om zelf de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen om water in de kelder te voorkomen. Bovendien moet er eerst een grondige analyse gedaan worden, om na te gaan wat de precieze oorzaak van het water is. Is je kelder eenmaal waterdicht, kun je er zelfs voor kiezen om er een kamer van te maken.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Meer informatie aanvragen

Wil je meer informatie aanvragen en prijzen vergelijken van bedrijven bij jou uit de regio? Vul dan het onderstaande formulier in en ontvang meteen bericht!

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 36 minuten geleden een offerte aangevraagd.X