Vocht in de kelder | Vochtbestrijding tips en info!

Vocht in de kelder

water in de kelder

Heb je een kelder in huis en vermoed je dat je hier last van vocht hebt? Dan is het natuurlijk van groot belang dat hier zo snel mogelijk iets aan gedaan wordt. 

Vocht in de kelder kan voor veel problemen zorgen en het is dan ook beter om dit aan te pakken, met name als je de kelder ook echt gebruikt.

Staan hier bijvoorbeeld belangrijke apparaten, zoals een wasmachine of ander witgoed, dan kan het vocht de apparatuur permanent beschadigen.

 Ook als je de kelder als extra kamer gebruikt, kan vocht voor verschillende problemen zorgen. Wist je dat vocht zorgt voor bepaalde schimmels in de muren en dat deze een negatief effect op je gezondheid kunnen hebben?

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Hoe herken je vocht in de kelder?

Alleen omdat er een muffe geur in de kelder hangt, wil nog niet zeggen dat je ook een vochtprobleem hebt. Echter is het ook niet zo dat alle vochtproblemen zichtbaar zijn. 

Op welke wijze je erachter komt of je inderdaad last hebt van vocht, is met name afhankelijk van het soort vochtprobleem.

Zo onderscheiden we namelijk verschillende problemen, condensatievocht, doorslaand- en optrekkend vocht. Al deze vochtproblemen uiten zich op een andere manier.

Is je kelder onder gelopen? lees dan ook: Water in de kelder. Zo is het mogelijk dat je alleen een schimmelgeur waarneemt, terwijl ernstigere problemen zich ook laten zien door middel van verfwerk dat afbladert. Ook je leidingen kunnen gaan oxideren en dit gebeurt vaak echt ongemerkt.

Vochtproblemen zelf aanpakken?

Vochtproblemen kunnen erg hardnekkig zijn. Je kunt er wel voor kiezen het vochtprobleem zelf te behandelen, maar vaak keert het probleem dan een tijd later gewoon weer terug. 

Het is in dat geval ook aan te raden om een specialist ernaar te laten kijken. Een vochtspecialist kan het werk niet alleen op een vakkundige manier ten einde brengen, maar er komt ook nog een hoop bij kijken waar je als leek waarschijnlijk weinig vanaf weet.

Zo moet eerst je kelder, de opbouw en de omgeving geanalyseerd worden om te bekijken welke behandeling het best geschikt is om het vochtprobleem aan te pakken. 

Zo is er ook een verschil tussen een behandeling binnenshuis en buitenshuis. Vroeger werd het probleem vaak buitenshuis aangepakt en in sommige gevallen is dit tegenwoordig wel nog nodig. Echter is een behandeling binnenshuis in de meeste gevallen veel effectiever.

Vocht in de kelder behandelen

Vocht in de kelder kan op verschillende manieren behandeld worden. De beste methodes zijn een behandeling binnenshuis.

Zo kan er bijvoorbeeld een drainagesysteem in de kelder geplaatst worden dat het vocht uit de muren van de kelder haalt. Een andere oplossing is een binnenkuiping, waarbij de kelder van binnen geheel vochtdicht wordt bekleed. Dit is vaak de meest effectieve methode.

Als je een nieuw huis hebt en last hebt van vochtproblemen, worden deze twee manieren vaak gecombineerd voor het optimale effect.

Ook het injecteren van een waterdichte vloeistof in de muren kan worden gebruikt. Dit is bovendien een relatief snelle en voordelige methode om je kelder tegen vocht te beschermen.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vochtbestrijding prijzen vergelijken

Een vochtbestrijdings  bedrijf in schakelen? Bespaar tot wel 40% op de kosten en vraag meer informatie aan plus prijzen via het onderstaande formulier:

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 5 minuten geleden een offerte aangevraagd.X