Optrekkend vocht in muren | Ikknapmijnhuisop.nl

Optrekkend vocht in muren

Optrekkend vocht in muren

Optrekkend vocht in is een probleem waar aan groot aantal huurders en woningeigenaren in Nederland mee te maken hebben.

Soms is optrekkend vocht gemakkelijk te constateren, zoals bijvoorbeeld wanneer je schimmels op de muur ontdekt, lelijke donkere plekken of het water letterlijk naar binnen sijpelt.

Hierbij wordt de fundering van de woning niet alleen aangetast, maar eveneens je eigen gezondheid.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan allergieën en astma. Daarnaast zorgen vochtige muren echter ook voor meer stookkosten, omdat het vocht voor meer kou in de woning zorgt.

Ook afbladderend stucwerk en andere problemen maken vocht tot een uiterst ongewenste overlast, waar je beter zo snel mogelijk mee af kunt rekenen.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Oorzaken vocht in de muren

Vochtoverlast kan verschillende oorzaken hebben. Zodra je echter vocht in de muren bespeurt, heeft dat meestal te maken met optrekkend vocht.

Optrekkend vocht in de muren ontstaat doordat er bijvoorbeeld grondwater de fundering van je woning wordt ingetrokken.

Dit vocht baant zich dan een weg door de muren, en met name naar plekken met de minste weerstand. In sommige gevallen kan dit vocht zelfs optrekken tot hogere verdiepingen.

Hierdoor kunnen ook vochtige badkamers en slaapkamers ontstaan, en dat wil je natuurlijk ten allen koste vermijden. Vaak is het echter ook zo dat het voor de meeste mensen en in vele situaties simpelweg niet mogelijk is om zelf te bepalen wat de oorzaak van het vochtprobleem is.

De meesten denken dat ook door symptomen zoals schimmels te verwijderen, dat het vochtprobleem is opgelost. Dit is natuurlijk niet zo en zolang de oorzaak niet aangepakt wordt, wordt het probleem alleen maar erger.

Raadzaam is het in deze gevallen dan ook om een specialist in te roepen. Een professionele vochtbestrijder kan eerst een grondige analyse maken, waardoor de oorzaak bekend wordt en het vochtprobleem effectief en langdurig bestreden kan worden.

Optrekkend vocht in de muren aanpakken

De meeste vochtproblemen worden in de praktijk bestreden door muren te injecteren. Dit houdt in dat er een materiaal in de muren gespoten wordt, waardoor de poriën verzadigd raken en er geen vloeistof meer door kan.

Hoewel dit in de meeste gevallen met veel succes wordt uitgevoerd, is het ook een kostelijk gebeuren. Voor een herenhuis betaal ja al gauw duizenden euro’s om de muren te laten injecteren.

Een aantal jaar geleden heeft een Duitser echter een uitvinding gemaakt. Deze uitvinding werkt relatief simpel.

Er wordt eenvoudigweg een kastje aan de muur gehangen dat aan het stopcontact wordt aangesloten Dit kastje zendt een elektromagnetische impuls door de muur heen, waardoor het water op moleculair niveau verstoord wordt, waardoor dit niet meer naar boven kan dringen en dus langzaam wegtrekt uit de muren.

Het apparaat wordt met veel succes toegepast en het duurt over het algemeen ongeveer een tot drie jaar totdat het vocht volledig verdwenen is uit de muren.

Deze wijze om optrekkend vocht in muren te bestrijden kent natuurlijk verschillende voordelen. Zo is het apparaat gemakkelijk te monteren en is het niet schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Het grootste voordeel biedt echter het kostenplaatje. Want met ongeveer 4000 euro kun je al gauw duizenden euro’s besparen.

Voor meer informatie en prijzen van bedrijven uit de regio kan je het onderstaande formulier invullen. Het aanvragen van prijzen en informatie is gratis en vrijblijvend: 

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 14 minuten geleden een offerte aangevraagd.X