Vocht in huis verzekerd? | Ikknapmijnhuisop.nl

Vocht in huis verzekerd?

Vocht in huis verzekerd?

Vochtproblemen kunnen vaak behoorlijk veel schade veroorzaken. Het is dan ook van groot belang dat hier zo snel mogelijk aan gedaan wordt, want anders kunnen de kosten al snel uit de hand lopen. 

Vochtproblemen kunnen ontstaan door verschillende redenen, zo kunnen zowel condensatievocht, optrekkend vocht en doorslaand vocht problemen veroorzaken.

Omdat vochtproblemen niet vanzelf weggaan, moet er vaak een professionele vochtbestrijder aan te pas komen en de kosten hiervoor kunnen flink oplopen. 

Heb je een vochtprobleem ontdekt, dan kun je hier echter ook al zelf het een en ander aan doen. Even belangrijk is het om vochtproblemen te voorkomen. Een slechte ventilatie is de voornaamste reden voor vochtoverlast.

Een raam openzetten of een ventilator in de vochtige ruimte plaatsen kan er al voor zorgen dat het nooit tot ernstigere problemen komt. Is het al te laat en moet er professionele hulp aan te pas komen dan kun je in vel gevallen ook rekenen op je woonverzekering.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vocht in huis verzekerd door een brandverzekering?

Logisch klinkt het niet, maar als je een brandverzekering hebt, kan het zijn dat deze verzekering ook de schade van een waterlek dekt.

Zo staat bijvoorbeeld in je polis dat je ook recht hebt op een vergoeding bij een lekkage door een gesprongen leiding of andere waterschade. Ook wel zo fijn is dat hierdoor ook niet alleen de directe schade vergoed wordt, maar ook schade die is voortgekomen doordat er werkzaamheden verricht zijn door een gespecialiseerd bedrijf.

Om de waterschade te kunnen vinden, moeten deze namelijk vaak hakken en de grond openbreken.

Heb je een schimmelprobleem, bestaat er ook de kans dat je hier een vergoeding voor krijgt van je brandverzekering. Let er wel op dat dit geheel afhankelijk is van je verzekeringsmaatschappij en de polis die je hebt afgesloten. 

Het is dus in alle gevallen altijd het beste om eerst even te overleggen met je maatschappij of je inderdaad recht hebt op vergoedingen.

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Vocht in huis voorkomen

Het is natuurlijk wel erg fijn als je terug kunt vallen op een vergoeding, maar vaak kun je er niet altijd zeker van zijn dat je inderdaad het gehele bedrag van de schade vergoed krijgt.

Het is dan ook niet aan te raden om hier simpelweg op te rekenen en verder zelf niets te doen. Vochtproblemen kunnen namelijk in de meeste gevallen voorkomen worden.

Overigens is het ook zo dat de meeste schade die zich over een tijd lang opgebouwd heeft, en er dus sprake is van slecht onderhoud, niet vergoed wordt door verzekeringsmaatschappijen.

Acute schade en schade door anderen worden meestal wel vergoed. Schade die je echter zelf hebt laten gebeuren door niets aan het immer groter wordende vochtprobleem te doen, komt dan ook logischerwijze voor je eigen rekening. 

Door vocht op tijd aan te pakken krijg je meestal geen problemen en hoef je je ook geen zorgen te maken over ernstige schade die wel of niet vergoed wordt. Vochtproblemen zorgen namelijk niet alleen voor extra kosten, maar ook voor veel frustratie. Zoals het oude spreekwoord luidt; ‘voorkomen is altijd beter dan genezen’!

Vochtbestrijding prijzen vergelijken?
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Prijzen en informatie opvragen voor de verzekering

Om de schade te bepalen en eventueel geld terug te krijgen moet de schade bepaald worden door een professionele bedrijf. Door het onderstaande formulier in te vullen nemen zij contact met je op.

Interessant artikel?
  • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
  • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
  • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 34 minuten geleden een offerte aangevraagd.X