Cv ketels vergelijken | Cv ketel kosten

Cv ketels vergelijken

Cv ketels vergelijken. Voordat je overgaat tot aankoop van een cv ketel is het goed om eerst verschillende cv ketels met elkaar te vergelijken.

Cv ketels vergelijken kun je gemakkelijk doen door bijvoorbeeld verschillende prijzen op te vragen van de cv ketels en prijzen van de installatie werk wat erbij hoort.

In dit artikel geven we je tips en informatie waar je op moet letten en hoe je cv ketels vergelijken moet.

Vergelijk cv specialisten
Ontvang direct gratis meerdere offertes van bedrijven uit je regio!

Cv ketels vergelijken maar moet je opletten?

Ook al zijn er veel verschillende cv ketels, het vergelijken is vaak minder moeilijk dan het lijkt. Een goed begin voor cv ketel vergelijken is om te gaan bepalen welk soort cv ketel je wilt. Kijk hier (cv ketel soorten) om te kijken welke soort cv ketels er zijn en wat hun eigenschappen zijn.

Cv ketels vergelijken op via keurmerk:

Het keurmerk van Gaskeur is een handig hulpmiddel bij cv ketels vergelijken. Op het Gaskeur-label staat namelijk een hoop informatie over de energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en de capaciteit van de cv ketel.

 • Gaskeur Hoog Rendement (HR)
 • Gaskeur Schonere Verbranding (SV)
 • Gaskeur Naverbranding Zonneboiler (NZ)
 • Gaskeur Comfort Warm water (CW)

Gaskeur Hoog Rendement:

Wanneer je een zeer zuinige cv ketel wilt aanschaffen, moet je er op letten of de ketel het Gaskeur Hoog Rendement heeft. Alle hoog rendement (hr) ketels hebben namelijk een Gaskeur HR-label. Hierop staan de klasses van de betreffende HR ketel; HR 100, HR 104 of HR 107.

Hoe hoger het getal in de klasse, hoe zuiniger de ketel is. Met bijvoorbeeld een hoog rendement cv ketel met klasse HR 107 hoef je dus het minste gas te stoken om de woning te verwarmen. Hoe zuiniger de ketel hoe meer je bespaart ook de stookkosten. Wanneer je de cv ketel gaat vergelijken is deze waarde dus van belang.

Gaskeur Schonere Verbranding:

De cv ketels met het Schonere Verbranding-label hebben een lagere uitstoot van milieu-onvriendelijke stoffen, zoals koolmonoxide en stikstofoxide dan de andere cv ketels. Wanneer je cv ketels gaat vergelijken is dit zeker iets waar over nagedacht moet worden.

Gaskeur Comfort Warm water:

Bij het vergelijken van combiketels is het label Comfort Warm water (CW) een belangrijk onderdeel. Hieraan kan je namelijk zien hoeveel warm water de combiketel per minuut zal verwerken.

Hoe hoger de klasse hoe meer warm water de combiketel levert. Door naar deze waarden te kijken kun je de comfortklasse kiezen die past bij je warm waterverbruik. Er zijn 6 verschillende comfort warm water (CW) klassen namelijk:

 • Combiketel CW 1: warm water in keuken.
 • Combiketel CW 2: warm water in keuken of douche.
 • Combiketel CW 3: warm water in keuken of douche of bad (niet tegelijk).
 • Combiketel CW 4: warm water in keuken of douche of bad (niet volledig tegelijk).
 • Combiketel CW 5: warm water in keuken of douche of bad (beperkt tegelijk).
 • Combiketel CW 6: warm water in keuken én douche of bad (tegelijk).

Capaciteit cv ketels vergelijken:

Als je weet hoeveel warmte de cv ketel moet kunnen leveren, kun je hierop cv ketels gaan selecteren en cv ketels vergelijken. Het warmtevermogen wordt bij elke cv ketel aangegeven in kW (kiloWatt).

Hoeveel kW je nodig heeft, is ondermeer afhankelijk van de grootte en isolatie van je huis. Kijk hier voor een formule om de cv ketel capaciteit te berekenen die je nodig hebt (cv ketel capaciteit berekenen).

Offerte cv ketel vergelijken:

Een cv ketel vervangen kan niet alleen verschillen per cv installatiebedrijf, maar ook per woning. Het ligt er bijvoorbeeld aan of de woning alle juiste aansluitingen al heeft.

Het is daarom voor ieder individueel geval verstandig om meerdere cv ketel offertes aan te vragen. Dan kun je namelijk eenvoudig een nauwkeurige vergelijking maken.

Zo kun je tot wel 40% besparen op je kosten. Vraag hieronder geheel vrijblijvend je offertes aan:

Interessant artikel?
 • 1. Kies een project en selecteer je voorkeuren
 • 2. Ontvang gratis scherpe offertes uit je regio
 • 3. Vergelijk specialisten en bespaar tot 40%!
Er is 23 minuten geleden een offerte aangevraagd.X